VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 29.03

 

RTL, 22.55: Planet majmuna: Postanak 

Vrlo dobar početak nove trilogije o Planetu majmuna u fokus gledatelja dovodi superinteligentnog majmuna, točnije čimpanzu po imenu Cezar. Cezar je siroče, njegova je majka bila podvrgnuta medicinskom pokusima – Cezar je trebao biti ubijen, ali spas pronalazi u kući znanstvenika Willa Rodmana. Cezar je od majke naslijedio inteligenciju i kako vrijeme prolazi počinje postavljati pitanja…. Glumačku ekipu filma predvode James Franco, Andy Serkis, John Lithgow, Brian Cox i Freida Pinto… 

 

SUBOTA, 30.03 

 

HTV 3 od 20.30: Posebni dodaci: David Lean

  • Kratak susret (1945)
  • Velika iščekivanja (1946)

Nova Tv, 20.15: Nemoguća misija: Protokol duh

Četvrti film serijala o misijama Ethana Hunta ima vrlo zanimljiv zaplet – nakon terorističkog udara u srcu Rusije (napadnut je Kremlj) kao glavni krivac vodi se upravo Hunt. Predsjednik pokreće protokol duh kojim se odriče Hunta i njegove ekipe. Bez podrške, bez materijalnih sredstava i sa tek nekoliko suradnika Hunt mora dokazati svoju nevinost, ali i spriječiti nove napade. Glumačku ekipu filma predvode Tom Cruise, Ving Rhames, Jeremy Renner, Simon Pegg, Lea Seydoux i Paula Patton.

 

 

NEDJELJA, 31.03

 

HTV 1, 21.15: Gladijator

Izdao je i ubio Commodus oca, cara Marka Aurelija i preuzeo prijestolje. Osudio je jednog od najvjernijih očevih prijatelja generala Maximusa i njegovu obitelj na smrt, ali Maximus je izbjegao smrt i stiže po osvetu. O “Gladijatoru” je teško napisati i(li) reći nešto novo i nepoznato – povijesna drama sa okusom osvete i dodatkom akcije jedan je od filmova koji se ne propušta. Film Ridleyja Scotta osvojio je nagradu “Oscara” u pet kategorija – glumačku ekipu predvode Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Djimon Hounsou i Oliver Reed.

 

Doma Tv, 20.00: Ucjena

Mel Gibson je milijarder Tom Mullen. Poslovno uspješan, sretno oženjen, ponosan otac. Problemi nastaju kada nestane maloljetni Mullenov sin. Ubrzo se otkriva da je dječak otet, otmičari traže otkupninu. Mullen je spreman platiti, kontaktira FBI, ali stvari kreću u neočekivanom smjeru…

“Ransom” ima izvrstan i potpuno neočekivani obrat negdje oko sredine filma – propitkivanje bogataša i njegovih postupaka nije izvedeno na spektakularan način, ali trenutak kada lovci postaju lovina te završetak filma svrstavaju “Ransom” u red filmova koji se moraju gledati. Uz Gibsona u filmu nastupaju Rene Russo, Gary Sinise i Delroy Lindo.