VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 15.12 

 

HTV 1, 20.45: Indiana Jones i posljednji križarski pohod

Jedna od uloga velikog Conneryja koja se pamti je ona u trećem nastavku priče o Indiani Jonesu. Spielberg je dr. Jonesa (mlađeg) suočio s najvećim izazovom. Ne, to nije potraga za Svetim Gralom (mada je i taj dio priče zahtjevan) već susret s ocem. Uvođenje Jonesa starijeg u priču pun je pogodak – sve dobro iz prethodnih filmova je zadržano – dodatak je odnos oca i sina koji je….kompliciran, duhovit i zabavan. U manjoj ulozi pojavljuje se pokojni River Phoenix…. Nadmudrivanje oca i sina je vrhunski izvedeno – Ford i Connery izvrsno funkcioniraju.

 

SUBOTA, 16.12 

 

HTV 1, 22.00: Yesterday

Volite glazbu, pjesme “The Beatlesa” ? Ako je odgovor potvrdan onda sigurno nećete preskočiti film Dannyja Boylea (“Trainspotting”, “Milijunaš s ulice”, “Sasvim malo ubojstvo”…). Yesterday iz naslova filma odnosi se ne vječni hit banda iz Liverpoola no nije riječ o biografskoj priči. Glavni protagonist filma je glazbenik u potrazi za uspjehom. Uspjeh ga uporno zaobilazi sve do trenutka kada, nakon noći u kojoj je čitav planet ostao bez električne energije, ostaje sam na svijetu. Ne, nije se dogodila apokalipsa, svi su živi i zdravi, ali glavni lik filma ostao je jedini čovjek na svijetu koji se sjeća tekstova grupe “The Beatles”. Glazbena karijera doživljava brzi uspon….
Zanimljiva ideja i glazbena podloga glavni su aduti filma u kojem glavne uloge tumače Ana de Armas, Lily James i Himesh Patel. 

 

HTV 3 od 19.55: Posebni dodaci – Robert Altman

  • Igrač
  • Najluđi radio show

 

NEDJELJA, 17.12 

 

Doma Tv, 20.00: Ubojice

Jedan je iskusan u poslu, pomalo i umoran od ubijanja – drugi je mlađi, tek je krenuo u posao i željan je dokazivanja. Oni su plaćeni ubojice – prvi je Roberth Rath (Sylvester Stallone), drugi Miguel Bain (Antonio Banderas). Njihov je sukob odnosno obračun neizbježan – glavni razlog je tajanstvena Electra (Julianne Moore). Ubojice je akcijski triler nastao sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Glumačka ekipa jedan je od razloga za gledanje filma…

 

 

Doma Tv, 21.40: Vitez tame: Povratak

 

Završno poglavlje trilogije o “Vitezu tame” donosi novog negativca (Bane), Selinu Kyle, Robina i posljednju Batmanovu misiju. Bane je, uz pomoć svojih pomoćnika, odlučio preuzeti kontrolu nad Gothamom – njegove su metode brutalne i nemilosrdne. Wayne je psihofizički slomljen, ali pronaći će način kako spasiti grad. Nova glumačka imena koja se pojavljuju u filmu su Tom Hardy, Marion Cotillard, Anne Hathaway i Joseph- Gordon Levitt

 

 

 

 

Share