VIKEND TV PREPORUKA

PETAK, 04.08

 

RTL, 21.15: Nadarena

Chris Evans u potpuno drugačijoj filmskoj priči od onih u kojima je interpretirao Kapetana Ameriku. U filmu “Nadarena” Evans je Frank ujak malene genijalke Mary. Frank se brine za Mary, ali mala genijalka ne želi u školu jer se ne osjeća najbolje u novom okruženju. Ipak, Mary odlazi u školu i njenu genijalnost primjećuje učiteljica Bonnie…

Emotivan je i duhovit film Marca Webba koji živi na interakciji odnosno kemiji između Evansa i Mckenne Grace. U filmu gledamo i Octaviu Spencer te Jenny Slate.

Goodtalking recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

SUBOTA, 05.08 

 

RTL, 20.15: Istinite laži

Veliki akcijski hit Jamesa Camerona obrada je francuskog filma “La Totale!”. Arnold Schwarzenegger je Harry Tasker, čovjek koji vodi dvostruki život. Za obitelj on je dosadni prodavač računala, ali Tasker ima i drugi posao – on je tajni agent protuterorističke agencije. Tasker je na tragu terorista i nuklearne bombe – istovremeno istražuje i aktivnosti supruge Helen…

Superskupi Cameronov projekt nabijen je akcijom uz dodatak humora. Nekoliko scena doista je nemoguće opisati (konj u liftu) – uz Schwarzeneggera u filmu nastupaju, nikad bolja, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Bill Paxton, Eliza Dushku, Tia Carrere i Charlton Heston. 

 

RTL 2, 22.20: Planet majmuna: Rat

Završni dio iznimno uspjele i uspješne “Planet majmuna” trilogije. Posljednji dio konačni je obračun Caesara i njegovih majmuna protiv militantnog pukovnika McCullougha (izvrsni Woody Harrelson). “Planet majmuna: Rat” je, kako i naslov sugerira, pravi ratni film u kojem se mogu pronaći filmovi koji su utjecali na redatelja Matta Reevesa. “Mi nismo divljaci – borimo se za opstanak” – govori Caesar. Hoće li uspjeti u svojoj borbi saznajte u subotu navečer….

GOODTALKING recenziju filma možete pronaći OVDJE 

 

HTV 2, od 20.15: Posebni dodaci

  • Patton
  • Kagemusha 

 

HTV 2, 22.45: Nothing Compares 2U

Dokumentarni film o živonoj priči nedavno preminule Sinead O’Connor.

 

NEDJELJA, 06.08 

 

Doma Tv, 21.55: Leon

Luc Besson u vrhunskoj formi. Leon iz naslova filma vrhunski je plaćeni ubojica koji živi u neuglednom stanu, voli mlijeko i biljke. On je vuk samotnjak – ništa čudno s obzirom na posao kojim se bavi. Jednog dana u njegov život ulazi Mathilda – Leon će spasiti život djevojčici i ona (p)ostaje dio njegovog života…

Akcioni triler koji ima emotivnu crtu – uz Jean Renoa (Leon je uloga koja je postala znak raspoznavanja francuskog glumca) i Natalie Portman u filmu nastupaju Gary Oldman i Danny Aiello.

 

NOVA TV, 22.00: Zvijezda je rođena (2018)

“Zvijezda je rođena” film je o glazbi, show businessu i poremećenim obiteljskim odnosima, ali prije svega o ljubavi. Ljubavi koja se dogodila slučajno, iznenada. Ljubavi između ostarjele pjevačke zvijezde koja tamni izmučena porocima, demonima prošlosti i dubokoj usamljenosti i mlade talentirane umjetnice koja ne može pronaći komadić slave koju zaslužuje. Njihov je susret slučajan, ljubavi i osjećaji snažni, ali, kako vrijeme prolazi, njihova ljubav postaje prokletstvo. Ally i Jack kompleksni su likovi, takav je i njihov odnos – prepun uspona i padova. Bez obzira kakve trenutke ljubavne priče proživljavaju glavni protagonisti gledatelj je povezan s glavnim likovima, njihovim sudbinama. Najveća zasluga za gledateljevu empatiju prema protagonistima pripada redatelju i glumcu Bradleyju Cooperu redatelju (“Zvijezda je rođena” prvijenac je američkog filmaša) te partnerici Lady Gagi. Film koji pokazuje kako remake i obrada starih ideja može uspjeti ako se radi na pravi način.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE