TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Ovoga je vikenda prvi na pobjedničkom postolju film inspiriran popularnom videoigrom. “Gran Turismo” u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 17 milijuna dolara (ukupna zarada u svjetskim kinima iznosi nešto manje od 54 milijuna).

“Gran Turismo” nije jedini novitet u top 10 – na osmom je mjestu novi film Liama Neesona – “Retribution” koji je u prvom vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 3.3 milijuna dolara. Mjesto iza Neesona nalazi se i treći novitet – riječ je o sportskoj drami inspiriranoj stvarnim događajima. “The Hill” (Dennis Quaid, Scott Glen) je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 2.5 milijuna dolara.

Prošlog je vikenda “Blue Beetle” postao broj jedan nakon mjesec dana vladavine “Barbie”. Samo tjedan dana kasnije novi je superjunački heroja pao na treće mjesto s ukupnom zaradom od osamdeset milijuna dolara. S obzirom na uloženo (oko 105 milijuna) riječ je o, nakon filma “The Flash”, još jednom superjunačkom promašaju “Warnera”.

“Barbie” i dalje drži visoko drugo mjesto (1.34 milijarde dolara zarade) dok je “Oppenheimer na četvrtom mjestu (777 milijuna dolara ukupna je zarada filma).

 

TOP 10:

 

  1. Gran Turismo
  2. BARBIE
  3. Blue Beetle
  4. OPPENHEIMER
  5. Teenage Mutant Ninja Turles: Mutant Mayhem
  6. MEG 2: PUT U DUBINU
  7. Strays
  8. Retribution
  9. The Hill
  10. Haunted Mansion