Naslovnica Uncategorized TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

1544
0
Foto: Jalen Marlowe/Jalen Marlowe - © 2023 Disney Enterprises, Inc

“Barbie” i “Oppenheimer” zadržali su prošlotjedne pozicije na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim i svjetskim kino blagajnama. “Barbie” je, trenutno, na više od 774 milijuna dolara zarade dok je “Oppenheimer” prebacio 400 milijuna. Nema sumnje kako su Greta Gerwig i Christopher Nolan bitno popravili (spasili?) krvnu sliku filmskog ljeta 2023. godine.

U odnosu na prošli tjedan dva su noviteta u top 10 – na trećem je mjestu “Dvorac straha”  s ukupnom zaradom od skromnih 33 milijuna dolara (budžet filma iznosi oko 160 milijuna). Drugi je novitet horor-triler “Talk To Me” koji je u prvom vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 10 milijuna dolara.

Nakon izvrsnih rezultata na američkim kino blagajnama (trenutna zarada filma iznosi nešto manje od 150 milijuna dolara – budžet filma 15 milijuna) neočekivani kino hit ljeta 2023 “Zvuk slobode” uskoro kreće u svjetsku distribuciju.

“Nemoguća misija: Odmazda – prvi dio” bliži se zaradi od 450 milijuna dok je novi, animirani “Spider-Man” prebacio 680 milijuna dolara zarade u svjetskim kino dvoranama…

 

 

TOP 10: 

 

  1. BARBIE
  2. OPPENHEIMER
  3. Dvorac straha
  4. Zvuk slobode (Sound of Freedom)
  5. NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA (prvi dio)
  6. Talk To Me
  7. INDIANA JONES I ARTEFAKT SUDBINE
  8. ELEMENTI
  9. Insidious: The Red Door
  10. SPIDER-MAN: PUTOVANJE KROZ SPIDER SVIJET