Naslovnica Uncategorized TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

493
0
Foto by Courtesy of Pop. 87 Productions

U odnosu na prošli tjedan čak su četiri noviteta u top 10 filmova s najvećom zaradom na američkim i svjetskim kino blagajnama. Krenimo redom…

Novi broj jedan je “The Flash” – iako je novi superjunački DC adut zauzeo prvo mjesto nema previše razloga za (veliki) optimizam. Na domaćem je terenu film zaradio nešto 55 milijuna dolara – ukupna zarada filma na svjetskim kino blagajnama trenutno iznosi 139 milijuna. Ispod očekivanja…

Također, previše razloga za zadovoljstvo nemaju u “Pixaru”. Njihov novi animirani uradak “Elementi” u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu nešto manju od 30 milijuna dolara (ukupna zarada u svjetskim kinima iznosi tek nešto više od 48 milijuna).

Treći novitet je kombinacija trilera i horora s dodatkom komedije “The Blackening” (šest milijuna dolara iznosi zarada u prvom vikendu prikazivanja) dok je četvrti novitet zauzeo deseto mjesto. Riječ je o novom filmu redatelja Wesa Andersona koji je ponovo okupio impresivnu glumačku ekipu (Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Willem Defoe…). “Asteroid City” je na desetom mjestu – ukupna zarada filma iznosi 2.6 milijuna dolara.

Znatan pad gledanosti bilježi novi Transformer film (“Uspon zvijeri” trenutno je na četvrtom mjestu s padom gledanosti od 67 % dok je animirani “Spider-Man” drži visoko treće mjesto i blizu je zaradi od 500 milijuna dolara….

 

TOP 10:

 

  1.  THE FLASH 
  2.  Elementi
  3.  SPIDER-MAN: PUTOVANJE KROZ SPIDER SVIJET 
  4.   TRANSFORMERS: USPON ZVIJERI 
  5.  Mala sirena
  6.  The Blackening
  7.  ČUVARI GALAKSIJE 3 
  8.  BOOGEYMAN 
  9.  BRZI I ŽESTOKI 10 
  10.  Asteroid City 

 

Prethodni članakNAJBOLJI LJETNI FILMOVI (treći dio)
Sljedeći članakNAJAVA: KRAVEN THE HUNTER
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.