NAJAVA: MANK – Oscari za Davida Finchera i Garyja Oldmana?

Godine 2014 David Fincher završio je snimanje filma Nestalanestao je kada je riječ o snimanju filmova. Posvetio se redatelj serijskim ubojicama, ali u formi serije- Fincher je odgovoran za izvrsni “Netflix” proizvod poznat pod imenom Mindhunter . Nakon serije Fincher je nastavio suradnju s “Netflixom” kako bi snimio novi film pod imenom “Mank”.

Novi redateljev film vodi nas u zlatno doba Hollywooda – Mank iz naslova filma nadimak je Hermana Mankiericza, scenarista klasika i, prema nekim anketama, najboljeg filma svih vremena. Riječ je o “Građaninu Kaneu” redatelja Orsona Wellsa.

Radnja filma prati scenarista Mankiericza i njegovu životnu priču te nastanak priče prema kojoj je nastao film. Izgled trailera, način na koji je film snimljen pokazuje kako je Fincher snimio film koji vjerno rekonstruira povijesno razdoblje u kojem je “Građanin Kane” snimljen.

Glavna uloga u filmu pripala je Garyju Oldmanu, Tom Burke je Orson Wells dok je uloga Marion Davies pripala Amandi Seyfried.

Ekipa filma (prije svih, redatelj i glavni glumac), tematika i impresivan vizualni izgled otkrivaju kako “Netflix” i ove godine ima ozbiljnog kandidata za filmske nagrade. Odgode premijere neće biti – “Mank” je dostupan na “Netflixu” od četvrtog dana posljednjeg mjeseca 2020. godine.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)