Naslovnica Aktualno NAJAVA: MANK – Oscari za Davida Finchera i Garyja Oldmana?

NAJAVA: MANK – Oscari za Davida Finchera i Garyja Oldmana?

822
0
Photo: Netflix

Godine 2014 David Fincher završio je snimanje filma Nestalanestao je kada je riječ o snimanju filmova. Posvetio se redatelj serijskim ubojicama, ali u formi serije- Fincher je odgovoran za izvrsni “Netflix” proizvod poznat pod imenom Mindhunter . Nakon serije Fincher je nastavio suradnju s “Netflixom” kako bi snimio novi film pod imenom “Mank”.

Novi redateljev film vodi nas u zlatno doba Hollywooda – Mank iz naslova filma nadimak je Hermana Mankiericza, scenarista klasika i, prema nekim anketama, najboljeg filma svih vremena. Riječ je o “Građaninu Kaneu” redatelja Orsona Wellsa.

Radnja filma prati scenarista Mankiericza i njegovu životnu priču te nastanak priče prema kojoj je nastao film. Izgled trailera, način na koji je film snimljen pokazuje kako je Fincher snimio film koji vjerno rekonstruira povijesno razdoblje u kojem je “Građanin Kane” snimljen.

Glavna uloga u filmu pripala je Garyju Oldmanu, Tom Burke je Orson Wells dok je uloga Marion Davies pripala Amandi Seyfried.

Ekipa filma (prije svih, redatelj i glavni glumac), tematika i impresivan vizualni izgled otkrivaju kako “Netflix” i ove godine ima ozbiljnog kandidata za filmske nagrade. Odgode premijere neće biti – “Mank” je dostupan na “Netflixu” od četvrtog dana posljednjeg mjeseca 2020. godine.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

Prethodni članakPRVI POGLED: NEWS OF THE WORLD
Sljedeći članakNAJBOLJE SERIJE (koje imaju jednu sezonu) – drugi dio
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime