TOM HARDY – novi JAMES BOND !!!???

Tamo negdje 2012. godine, nakon premijere filma Skyfall , Daniel Craig je najavio kako želi nove izazove u karijeri te da uskoro namjerava reći zbogom agentu 007. Craigovo zbogom odužilo se na još dva filma – Spectre iz 2015. godine i ovogodišnji Za smrt nema vremena čija je premijera, zbog korona krize, odgođena za studeni ove godine. Craigov stav o napuštanju uloge Jamesa Bonda ublažen je honorarima za filmove nakon Skyfalla (glumcu je isplaćeno 25 milijuna dolara za nastup u filmu “Za smrt nema vremena), ali ovogodišnji film o Jamesu Bondu posljednji je u kojem ćemo gledati Daniela Craiga u glavnoj ulozi. Ostaje pitanje koje se postavlja posljednjih godina: tko je nasljednik  – novi James Bond?

Posljednjih godina mogle su se čuti i pročitati različite glasine o glumcu koji će dobiti dozvolu za ubojstvo. Spominjali su se James Mardsen, Tom Hiddleston, Clive Owen – čak je i general Goran Višnjić spomenut kao jedan od kandidata. Posljednjih mjeseci puno se pisalo kao će ulogu preuzeti Idris Elba, ali glumac je demantirao takav rasplet. Na kraju balade pojavili su se natpisi kako je odluka pala – novi James Bond je Tom Hardy.

Prema pisanju portala The Vulcan Reporter Hardy je odabran i da nije bilo odgode premijere posljednjeg filma serijala njegovo ime bilo bi službeno objavljeno prije nekoliko mjeseci.

Čak i povremenim gledateljima recentne filmske ponude Hardyja ne treba posebno predstavljati – jedan od najpopularnijih glumaca svoje generacije karijeru je sagradio nastupima u filmovima “Ratnik”, “Bronson”, “RockNRolla”, “Locke ….te nastupima pod maskom (“DunkirkVitez tame: PovratakPobješnjeli Max: Divlja cestaVenom ).

Ako se predviđanja ostvare Hardy preuzima ulogu kao velika glumačka zvijezda (što nije uvijek bio slučaj kada je James Bond u pitanju). Izbor Hardyja je, između ostalog, izvrstan marketinški potez – James Bond će postati zanimljiv i publici koja nije bila pretjerano sklona (ili zainteresirana) za doživljaje agenta 007.

Zaključak? Hardy je dobar izbor koji bi mogao donijeti svježu krv serijalu. Hardyjeva popularnost je velika – ljubitelji filma glumcu opraštaju preglumljivanje i pretjerivanje te neke neuvjerljive nastupe u neuspjelim projektima (“Capone”, “Dijete 44″…). Potpuno opravdano – pamte se samo sretni dani (uspjele uloge) kojih Hardy ima puno više. Craig odlazi u povijest dok Hardy dolazi na špijunsku scenu – Bond, doista, živi vječno.

https://youtu.be/w7MDzJIPPW0

 

Share

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)