Naslovnica Najčitanije UDRUGA “FILMOFIL”

UDRUGA “FILMOFIL”

Nakon gotovo šest godina rada, više od 32 tisuće pratitelja na fb stranici, više od 16 000 članova članova Goodtalking Facebook grupe te više od 1900 objava na portalu (od toga više od 1200 recenzija – ostalo su najave preporuke, top liste….) Goodtalking ide dalje i čitavu ovu filmsko- serijsku priču diže na višu razinu. Prvi korak u još boljoj, raznovrsnoj komunikaciji, druženju, praćenju i pokušaju promicanja filma i televizijskih serija je osnivanje Udruge “Filmofil”.

ZAŠTO UDRUGA “FILMOFIL”?

Kako bi ovu izvrsnu filmsku i serijsku priču stavili na još veću razinu osnovana je Udruga “Filmofil” (nažalost, ime Goodtalking nije bilo moguće registrirati – potrebna je domaća u imenu Udruge). Kroz djelovanje Udruge predviđena je još bolja promocija Goodtalkinga, niz aktivnosti kako bi članovi virtualno druženje nastavili npr. zajedničkim odlascima u kina, posjećivanjem festivala, druženjima uz filmske i serijske razgovore. U planu je i izdavačka djelatnost (knjige, publikacije, specijalna izdanja… ) Također organiziranjem odnosno članstvom u udruzi otvaraju se mogućnosti za pogodnosti i popuste članova. Nešto od toga je već realizirano – o tome nešto kasnije. Također Udruga je osnovana na poticaja pratitelja i čitatelja grupe/stranice i portala koji su željeli donacijama pomoći i podržati rad Goodtalkinga.

KAKO MOGU POSTATI ČLAN, KOLIKO ME KOŠTA ČLANARINA I GDJE UPLATITI?

Učlaniti se mogu svi ljubitelji filma i tv serija – članovi mogu postati svi, članstvo nije ograničeno samo na Hrvatsku već članovi mogu postati svi ljubitelji filma i tv serija gdje god bili.
Cijena članarine za Hrvatsku je 15 eura . Članarina vrijedi godinu dana od datuma uplate. Također, na isti račun možete u svakom trenutku donirati sredstva i na taj način pomoći radu Udruge.

Napomena – ljubitelji filma i serija koji se žele priključiti Udruzi prije uplate neka se jave u moj inbox ili inbox Goodtalking fb stranice.

Račun na koji se uplaćuje članarine:

HR3023900011101055255 – u opisu uplate napisati – “Udruga Filmofil” članarina za 2023. godinu. Nakon uplate javite se u inbox Goodtalking stranice radi dogovora oko preuzimanja članske iskaznice i ostalog promo materijala. Isti račun možete koristiti i za novčane donacije Udrugi.

ZAŠTO ČLANARINA I DONACIJE?

Dva su razloga zašto članarina nije besplatna – prvi su troškovi Udruge (npr. knjigovođa) kao i troškovi održavanja portala dok se drugi odnosi na interes članova. Prva je ideja bila da se članarina ne naplaćuje, ali su tada želju za članstvom izrazili baš svi – i oni koje film i serije uopće ne zanimaju. Tih 15 eura članarine koriste se za rad Udruge i na neki način osiguravaju da je riječ o članu kojeg zanimaju filmovi i serije. Članarina traje godinu dana od mjeseca tiskanja članske iskaznice.

ŠTO DOBIVAM ČLANARINOM U UDRUZI “FILMOFIL” ?

E ovo je jedan od najvažnijih dijelova priče i jedan od glavnih razloga osnivanja Udruge. Nakon osnivanja Udruge počeli su razgovori i pregovori s nekim od tvrtki povezanih sa filmovima i serijama u vezi pogodnosti i eventualnih popusta za članove. Nakon uplate članarine svaki član dobiva:

– personaliziranu člansku iskaznicu
– poklon iznenađenja. Kako je riječ o iznenađenjima nećemo otkrivati o čemu je riječ, pokloni su različiti
– svaki član s predočenjem važeće članske iskaznice kupnjom za gotovinsko plaćanje preko weba ili u dućanu “Stripovi na kvadrat” ostvaruje popust od 5 % na kupnju filmova i serija te 10 % na svu ostalu ponudu (popust se ne odnosi na proizvode koji su već na akciji). Veliku ponudu možete doći i pogledati u Zagrebu, Preradovićeva 34 ili klikom na link STRIPOVI NA KVADRAT

-član s važećom članskom iskaznicom ostvaruje popust od 10 % na kupnju u knjižari FRAKTURA u Zagrebu na adresi Ulica kneza Mislava 17

Uskoro nove pogodnosti i iznenađenja za članove Udruge.

Ovo je tek početak priče – mnogi razgovori oko popusta i ostalim pogodnostima članstva u udruzi Filmofil su u tijeku i, uvjeren sam, da će se s vremenom lista pogodnosti povećati.
Pozivam sve zainteresirane koje bi svojim popustima ili pogodnostima htjeli podržati rad Udruge da se jave u inbox stranice fb stranice Goodtalking. Uskoro bi u izradu trebala krenuti i web stranica Udruge “FILMOFIL”.

Osnivanje udruge neće poremetiti niti promijeniti dosadašnji način rada portala/grupe/stranice Goodtalking – ona je razlog više da Goodtalking ostane najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i tv serija. Nakon udruge slijede nova iznenađenja u vezi Goodtalking priče, ali o tome kada dođe vrijeme…

Za sve upite, nejasnoće ili prijedloge za suradnju možete se javiti u inbox stranice. Do iduće prilike (koja će biti vrlo skoro) sve Vas pozdravljam

Tihomir Polančec
Osnivač i urednik portala Goodtalking i predsjednik Udruge Filmofil

 

Prethodni članakHOTEL ARTEMIS
Sljedeći članakBOHEMIAN RHAPSODY
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.