8 SERIJA ZA 2018

Prošle je godine snimljeno više od 500 sezona različitih televizijskih serija. Ogromna produkcija nastavlja se i ove godine – Goodtalking donosi izbor osam serija koje bi mogle izazvati veliku pažnju odnosno gledanost u godini koje je počela. Riječ je o novim serijama čije prikazivanje počinje ove godine (početak prikazivanja nekih serija je u roku od nekoliko tjedana) – na popisu nema novih sezona poznatih nam i gledanih serija. Osam odabranih su:

1. ALTERED CARBON

KADA: 02.02
TKO: Netflix
KOLIKO: 10 epizoda
GLAVNE ULOGE: Joel Kinnaman, James Purefoy, Renne Elise Goldsberry

ZAŠTO GLEDATI: I ove godine Netflix nastavlja u žestokom ritmu. “Altered Carbon” je serija koja će se gledati i kojoj će se govoriti, pisati. Temeljena na istoimenom književnom predlošku Richarda K. Morgana serija nas vodi u budućnost u kojoj bogati postaju besmrtni. Ljudima dovoljno bogatima omogućeno je prebacivanje svijesti iz tijela u tijelo – tijela se mijenjaju, ali svijest ostaje ista. Naravno, bogati postaju moćni i besmrtni dok ostali umiru. Zaplet prati policajca sa sviješću bivšeg vojnika koji istražujući ubojstvo otkriva zavjeru….
Velike ambicije Netflixa kada je u pitanju “Altered Carbon” otkriva i budžet od 70 milijuna dolara (deset epizoda). Veliki budžet i intrigantna tema su veliki aduti serije u kojoj su najzvučnija glumačka imena Joel Kinnaman (“Robocop”, “Odred otpisanih”, tv serija “Ubojstvo”) i James Purefoy.

Trailer za Altered Carbon možete pogledati OVDJE

2. THE ALIENIST

KADA: 22.01
TKO: Tnt
KOLIKO: 10 epizoda
GLAVNE ULOGE: Daniel Bruhl, Luke Evans, Dakota Fanning

ZAŠTO GLEDATI: “The Alienist” nas vraća u 19 stoljeća. New York je u strahu od serijskog ubojice koji je neuhvatljiv i iznimno brutalan. Novinar “New York Times” počinje pratiti policijsku istragu. Glavni istražitelj je Laszlo Kreizler, detektiv koji u policijski posao uvodi nove metode – zbog novog načina obavljanja posla dobiva nadimak Alienist….
Trailer i tema serije podsjećaju na Jacka Trbosjeka, ali čini se da TNT donosi nešto novo – “The Alienist” detaljnije razrađuje prikaz policijskih metoda kao i vrijeme u kojem se zločini događaju. Uz sve navedeno tu je i mlada, ambiciozna Sara koja želi postati jedna od prvih policajki-istražiteljica. Jednu od epizoda je napisao Cary Fukunaga (“Beasts of no nation”, scenarij za “Ono”) dok je tri epizode režirao Jakob Verbruggen (“Black Mirror”, “House of Cards”).

Trailer za Alienist možete pogledati OVDJE

3. WACO

KADA: 24.01
TKO: Paramount Network
KOLIKO: 6 epizoda
GLAVNE ULOGE: Taylor Kitsch, Michael Shannon, John Leguizamo, Rory Culkin, Andrea Riseborough, John Leguizamo, Mellisa Beonist

ZAŠTO GLEDATI: Mini serija o događajima tijekom opsade u Texasu. Mjesto radnje je Waco, imanje Davida Koresha osnivača sekte “Davidova grana”. Koresh je, zajedno sa sljedbenicima, odbio na imanje pustiti agente FBI-a i započeo sukob. Opsada imanja trajala je 50 dana – 76 ljudi, uključujući Koresha, je poginulo. Serija rekonstruira događaje prije i tijekom opsade uz seciranje lika i djela Davida Koresha (Taylor Kitsch). Glumačka ekipa vrlo dobra – Michael Shannon uvijek je dobra preporuka za gledanje filma ili serije.

Trailer za Waco možete pogledati OVDJE

4. TOM CLANCY’S JACK RYAN

KADA: Čeka se točan datum početka prikazivanja, ove godine sigurno
TKO: Amazon
KOLIKO: 8 epizoda
GLAVNE ULOGE: John Krasinski, Abbie Cornish, Wendell Pierce

ZAŠTO GLEDATI: Alec Baldwin, Ben Affleck i Harrison Ford glumili su Jacka Ryana na velikom platnu. John Krasinski dobio je priliku oživjeti obavještajca CIA-e u televizijskoj seriji. Potencijal serije je ogroman – bez obzira na ogroman broj televizijskih serija dobre špijunske priče nisu česta pojava. Scenarist serije je Carlton Cuse koji je isti posao radio i na “Izgubljenima” i “Motelu Bates”. Ključna figura za sudbinu serije je John Krasinski odnosno njegova interpretacija glavnog junaka.

Trailer možete pogledati OVDJE

5. SHARP OBJECTS

KADA: Ljeto 2018
TKO: HBO
KOLIKO: 8 epizoda
GLAVNA ULOGA: Amy Adams

ZAŠTO GLEDATI. Nakon što su “Male leži” osvojile nagrade i publiku, HBO očekuje uspjeh i sa serijom “Sharp Objects”. Očekivanja nisu bez pokrića, ekipa je impresivna. Serija je temeljena na književnom predlošku Gillian Flynn (“Nestala”), redatelj serije je Jean-Marc Valee (“Dobri dileri Dallasa”, sedam epizoda “Malih laži”), a glavnu ulogu tumači Amy Adams koja posljednjih godina niže odlične filmske uloge (“Dolazak”, “Američki varalice”, “Noćne životinje”). Radnja serije prati Camille Preaker, novinarku koja se vraća u rodni grad kako bi istražila ubojstvo. Osim potrage za ubojicom, Camille se mora boriti s demonima vlastite prošlosti.

6. COUNTERPART

KADA: 21.01
TKO: Starz
KOLIKO: 10 epizoda
GLAVNE ULOGE: J.K. Simmons, Harry Lloyd, Olivia Williams

ZAŠTO GLEDATI: “Counterpart” nudi dva J.K. Simmonsa u jednoj seriji. Zaplet započinje kada Howard Silk (J.K. Simmons) otkrije postojanje paralelne dimenzije. Tamo se nalazi drugi Howard Silk, drugačiji od originala. Ili je novi Silk original ?. Simmons je ostao zapamćen upravo po ulozi u televizijskoj seriji – uloga Verna Schilingera u Ozu jedna je od najboljih u glumčevoj filmografiji. Nije Simmons jedini adut “Counterparta” – redatelj je Morten Tyldum (“Igra oponašanja”, “Lovci na glave”) dok je scenarist serije Justin Marks (“Knjiga o džungli”). Simmons i paralelni svjetovi garantiraju dobar televizijski proizvod – pilot je izašao i prema prvim reakcijama “Counterpart” vrijedi staviti na listu serija koje vrijedi pogledati.

Trailer za Counterpar možete pogledati OVDJE

7. MANIAC

KADA: ove godine, sigurno
TKO: Netflix
KOLIKO: 10 epizoda
GLAVNE ULOGE: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux, Sally Field

ZAŠTO GLEDATI: Jaka glumačku ekipu (osim, naravno, honorara) privukao je redatelj Cary Fukunaga i luda priča. Riječ je o kombinaciji drame i crne komedije – mjesto radnje je duševna bolnica. Glavni likovi su pacijenti koji se bore s  dva svijeta – jednim realnim koji nas okružuje i drugim, imaginarnim kojeg samo oni vide i osjećaju. Datum premijere još je uvijek nepoznat, ali velika gledanost je sigurna.

8. HERE AND NOW

KADA: 11.02
TKO: HBO
KOLIKO: 11 epizoda
GLAVNE ULOGE: Holly Hunter, Tim Robbins

ZAŠTO GLEDATI: Alan Ball se vraća na mjesto sreće. Autor koji je stvorio serije “Dva metra pod zemljom” i “True Blood” ponovo je potpisao za HBO i čini se da ponovo donosi, najmanje, zanimljivu galeriju likova. Glavni protagonisti serije su članovi obitelji – otac i majka (Robbins i Hunter) te četvero djece. Jedno je njihovo, biološko dok je troje usvojeno (po jedno iz Somalije, Vijetnama i Kolumbije). Likovi kao stvoreni za detaljne i dubinske karakterizacije kakve je autor serije radio u prethodnim projektima.

Trailer serije možete pogledati OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)