TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Nakon Taylor Swift na vrhu top liste je Beyonce. Ne, nije riječ o nekoj glazbenoj ljestvici već o filmovima s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. “Renaissance: A Film by Beyonce” u prvom je vikendu prikazivanja zaradio više od 20 milijuna dolara – dovoljno za prvo mjesto.

“Ranaissance: A Film by Beyonce” jedan je od pet noviteta u top 10. Na treće mjesto probila se Godzilla, ali ona japanska – film “Godzilla Minus One” u prvom je vikendu na američkim kino blagajnama ostvarila zaradu od 11 milijuna dolara (ukupna zarada na svjetskim kino blagajnama iznosi više od 34 milijuna). Film prate izvrsne kritike i Godzilla bi mogla (po)trajati u top 10.

Treći novitet također nije snimljen u Hollywoodu – kriminalistička drama “Animal” (trajanje 202 minute) dolazi iz Indije. Film je u prvom vikendu stigao na sedmo mjesto (zarada filma iznosi nešto više od 6 milijuna dolara).

Na osmom mjestu je znanstveno-fantastična drama “The Shift” koja je počela kino život s 4.3 milijuna dolara zarade – peti novitet je akcija “Tiha noć” na devetom mjestu. “Tiha noć” je povratak azijskog majstora akcije, redatelja Johna Wooa (“Čovjek bez lica”, “Nemoguća misija 2”, “Bolje sutra”, “Teška meta”…). Osvetnička “Tiha noć” u prvom je vikendu ostvarila zaradu od tri milijuna dolara….

“Napoleon” je zabilježio veliki pad gledanosti u odnosu na prošli tjedan i trenutno je na šestom mjestu (ukupna zarada filma iznosi više od 136 milijuna dolara dok je “Želja” još jedno razočarenje za “Disney” (ukupna zarada filma trenutno iznosi 80 milijuna – procjena budžeta iznosi 180 do 200 milijuna).

 

TOP 10: 

 

  1. Renaissance: A Film by Beyonce
  2. IGRE GLADI: BALADA PJEVICA I ZMIJA
  3. Godzilla: Minus One
  4. Trolovi 3
  5. ŽELJA
  6. NAPOLEON
  7. Animal
  8. The Shift
  9. Tiha noć
  10. Crni petak (Thanksgiving)