TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, novi broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim (i svjetskim) kino blagajnama. “Igre gladi: Balada pjevica i zmija” odmah je stigla na vrh – u prvom je vikendu prikazivanja film ostvario zaradu od 44 milijuna dolara na kino blagajnama u SAD.

“Balada pjevica i zmija” jedan je od četiri noviteta u odnosu na prošli vikend – na drugom je mjestu treći film iz animiranog serijala o Trolovima. “Trolovi 3” ukupno su zaradili više od 108 milijuna dolara.

Na četvrtom je mjestu treći novitet – horor “Thanksgiving” (budžet 15 milijuna dolara) u prvom je vikendu prikazivanja zaradio nešto više od 12 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama.

 

Četvrti novitet je nogometna komedija redatelja Taike Waititija “Next Goal Wins”. Priča o nogometnoj reprezentaciji Samoe koja je u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta doživjela poraz od 31-0 (!!!) zaradila je 2.5 milijuna dolara (glumačku ekipu filma predvode Michael Fassbender i Elisabeth Moss.

Od filmova koji su prošli vikend bili u top 10 treba spomenuti strahovito veliki pad “Marvela” – u odnosu na prošli vikend film je zabilježio pad gledanosti od skoro 80 %. Trenutna zarada filma na svjetskim kino blagajnama iznosi nešto više od 160 milijuna dolara (budžet filma iznosi oko 300 milijuna). “Ubojice cvjetnog mjeseca” blizu je zaradi od 150 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama dok je horor “Five Night at Freddy’s” u svjetskoj distribuciji zaradio više od 270 milijuna (budžet 20 milijuna)…

 

TOP 10:

 

  1. IGRE GLADI: BALADA PJEVICA I ZMIJA
  2. Trolovi 3
  3. MARVELI
  4. Thanksgiving
  5. Five Nights at Freddy’s
  6. The Holdovers
  7. Next Goal Wins
  8. Taylor Swift: The Eras Tour
  9. Priscilla
  10. UBOJICE CVJETNOG MJESECA