TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

Novi tjedan, ali stari broj jedan na top listi filmova s najvećom zaradom na američkim kino blagajnama. Američkim i svjetskim kinima i dalje vlada “Barbie” – film je prebacio milijardu dolara zarade (budžet filma iznosi oko 150 milijuna).

Vrlo dobre rezultate bilježi i “Oppenheimer” – film je do sada ostvario više od 550 milijuna dolara zarade (budžet stotinjak milijuna) i nalazi se na trećem mjestu.

U odnosu na prošli tjedan dva su noviteta u top 10. “Meg 2: Put u dubinu” u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 30  milijuna dolara – dovoljno za drugo mjesto. Ukupna zarada filma na svjetskim kino blagajnama iznosi 142 milijuna – slabije od prvog filma iz 2018. godine, ali solidni rezultati s obzirom na budžet (130 milijuna).

Drugi novitet je animirani “Nindža kornjače: Makljaža s mutantima”. Film je u prvom vikendu ostvario ukupnu zaradu veću od 50 milijuna dolara i nalazi se na četvrtom mjestu.

Nova nemoguća misija bliži se zaradi od 500 milijuna dolara i izvjesno je kako neće dosegnuti zaradu prethodnog filma (Raspad sistema je zaradio 790 milijuna dolara) dok je “Zvuk slobode” i dalje na visokom šestom mjestu (zarada u američkim kinima iznosi više od 160 milijuna dolara – film uskoro kreće u distribuciju izvan SAD-a).

 

  1. BARBIE
  2. Meg 2: Put u dubinu
  3. OPPENHEIMER
  4. Nindža kornjače: Makljaža s mutantima (Teenage Ninja Turtles: Ninja Mayhem)
  5. Dvorac straha (Haunted Mansion)
  6. Zvuk slobode (Sound of Freedom)
  7. NEMOGUĆA MISIJA: ODMAZDA (prvi dio)
  8. Talk to Me
  9. INDIANA JONES I ARTEFAKT SUDBINE
  10. ELEMENTI