VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 09.06 

 

HTV 1, 21.40: Kavalir s pištoljem

Ubrzo nakon 81. rođendana Robert Redford objavio je kako odlazi u glumačku mirovinu. Posljednju glavnu ulogu u velikoj karijeri Redford je odigrao u kriminalističkoj drami s okusom komedije nastaloj prema stvarnim događajima. U “Kavaliru s pištoljem” Redford interpretira Forresta Tuckera, pljačkaša banaka koji unatoč godinama koje ga stižu ne želi prestati s životom kriminalca. Uz Redforda u filmu nastupaju i Sissy Spacek, Casey Affleck, Tom Waits i Danny Glover.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

SUBOTA, 10.09 

 

HTV 3, 20.15: Posebni dodaci – Jackie Chan
  • Projekt A
  • Projekt A2
  • Čuda – Gospodin Canton i gospođa Ruža

 

RTL 2, 20.15: Vatrene kacige

Film redatelja Rona Howarda govori o svakodnevici vatrogasaca. Radnja filma prati Stephena i Briana McCaffreyja braću vatrogasce koji nastavljaju obiteljsku tradiciju, ali između njih vlada snažan animozitet. Iako kritika nije oduševljeno prihvatila film “Vatrene kacige” vrijedi gledati iz nekoliko razloga – jedan od njih je snažna glumačka ekipa koju predvode Kurt Russell, Robert De Niro, William Baldwin, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh, J.T. Walsh, Rebecca De Mornay…

RTL 20.15: Greenland

“Greenland: Posljednje utočište” dojmljivo prikazuje dane i sate uoči katastrofe kroz priču o obitelji i prikazuje ljudsku prirodu u kritičnim trenucima kada je većina čovječanstva osuđena na smrt. Film je pronašao ravnotežu između akcije i drame, redatelj nije dopustio da efekti postanu važniji od priče i likova filma što često nije slučaj kada je riječ o filmovima katastrofe koje imamo prilike gledati posljednjih godina. Glumačku ekipu predvode Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd i Scott Glenn.

Goodtalking recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

NEDJELJA, 11.09

 

RTL 2, 19.55: Prljavi igraju prljavo

Iza prilično neobičnog domaćeg prijevoda naslova filma krije se buddy akcijska komedija koju je napisao Shane Black (“Dobri momci”; “Kiss, kiss, bang, bang” – scenarij za “Smrtonosno oružje”) i režirao Tony Scott (“Prava romansa”, “Top Gun”, “Tjelesna straža”…). Priča o slučajnim partnerima Joeu i Jimmyju koji spletom okolnosti moraju surađivati nabijena je akcijom i humorom. Izvrsna je interakcija između Willisa i Wayansa – u filmu kojeg je teško pogledati samo jednom nastupa i Halle Berry.

 

RTL, 21.45: Jurski park

“Jurrasic park” je projekt redatelja Stevena Spielberga koji je na impresivan način uskrsnuo dinosaure. Upotrebom do tada neviđenih specijalnih efekata Spielberg je izumrla bića vratio na film, snimio uzbudljiv i napet akcijsko-pustolovni film u kojem nije propustio naglasiti koliko opasne posljedice mogu biti kada se čovjek igra stvoritelja. Film je, znamo svi, bio veliki hit i snimljeni su nastavci (drugi je bio zanimljiv jer je dinosaure doveo u urbano okruženje) no niti jedan nije nadmašio prvi film.

 

Doma Tv, 19.55: Izvan igre

Glavni protagonist priče je Jack Cunningham. Jack radi na građevini, zagazio je u četrdesete godine života i živi od uspomena. Bio je Cunningham srednjoškolska košarkaška zvijezda, ali potencijal realizirao nije. Obiteljska tragedija i bračni brodolom kao i nikada realizirana košarkaška karijera polako, ali sigurno odveli su Jacka u alkoholizam. Nakon radnog vremena utjehu pronalazi u alkoholu i uspomenama na prošle dane. Rutinsku svakodnevicu prekida poziv iz škole gdje je Cunningham nekada bio zvijezda – trener košarkaške momčadi morao se povući zbog lošeg zdravstvenog stanja i Cunnigham je želja uprave. Jack nije oduševljen ponudom, ali ipak prihvaća trenersko mjesto. Pred novim trenerom su veliki izazovi – gubitničku momčad pretvoriti u ekipu koja pobjeđuje i suočavanje s vlastitom prošlošću. I sadašnjošću… Ben Affleck u najboljem glumačkom izdanju.

Goodtalking recenziju filma pročitajte OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)