Naslovnica Aktualno DINA – potvrđen nastavak !!!

DINA – potvrđen nastavak !!!

1856
Foto: Warner Bros Entertaiment/Promo

I prije nego je potvrđeno da će Dennis Vileneuve ekranizirati klasik znanstvene fantastike poznat nam pod imenom “Dina”, redatelj je naglasio (postavio uvjet?) kako će njegova adaptacija imati dva filma odnosno kako je teško priču knjige sažeti u samo jedan film.

Službena i konačna potvrda o nastavku “Dina” filma nije objavljena do premijere prvog filma. Komplicirana kino vremena kao i veliki budžet filma (otprilike 170 milijuna dolara) su, bez obzira na redateljev autoritet i minuli rad, bili su glavni razlog za oprez filmskih kompanija “Warner” i “Legendary” koji stoje iza filma.

Prvi vikend donio je “Dini” nešto više od 40 milijuna dolara u američkim kinima (ukupna zarada filma u svjetskim kinima trenutno iznosi oko 220 milijun) – rezultati nešto ispod očekivanja, ali ipak zadovoljavajući s obzirom da je “Dina” istovremeno s kino premijerom prikazana i na HBO Max platformi. Ako pitate pisca ovih redaka istovremeno prikazivanje “Dine” je potpuni promašaj s obzirom na to da je riječ o filmu koji je pravo, punokrvno kino iskustvo. Premijera je prošla i objava o nastavku je došla.

Nastavak, drugi dio Dine u kino dvorane stiže 20.10.2023…

Dakle, do premijere nastavka ostalo je nešto manje od dvije godine. Dvije godine do nastavka priče o pustinjskom planetu i Paulu Atreidesu….

 

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE