Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: MORTAL KOMBAT

PRVI POGLED: MORTAL KOMBAT

873
0
Photo: Warner Bros.

Godine 1995. jedna od najpopularnijih videoigara “Mortal Kombat” ili “Smrtonosna bitka” dobila je filmsku ekranizaciju. Ništa čudno – Scorpion, Sub-Zero, Raiden, Liu Kang i ostali likovi koji se mogu sresti u igri imali su milijune obožavatelja. Redatelj filma Paul W.S. Anderson (kasnije će preuzeti snimanje loših nastavaka serijala temeljenih na još jednoj popularnoj videoigri-  riječ o “Resident Evil” serijalu) snimio je film koji je solidno prošao na svjetskim kino blagajnama – više od 120. milijuna dolara zarade donijelo je nastavak – “Annihalation” iz 1997. razočarao je na svim razinama i od tada se “Smrtonosna bitka” u filmkom formatu nije spomenula. Sve do prošle godine kada je najavljeno da stiže novi film, nova ekranizacija popularne videoigre…

“Smrtonosna bitka” redateljski je prvijenac Simona McQuoida. Najzvučnije i najpoznatije ime čitavog projekta krije se među producentima – jedan od njih je James Wan poznat po filmovima “Slagalica strave”, “Prizivanje” i Aquaman . Wan je i prije početka snimanja nekoliko puta izjavio kako je veliki obožavatelj videoigre te je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku realizirati neke vlastite ideje oko izgleda i sadržaja filma.

Zanimljivo je i izvjesno kako će, u duhu igre, “Smrtonosna igra” biti žestok i nasilan film. Tome svjedoči i “R” predikat kada je o američkim kinima riječ (zabranjen ulaz mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja). “Smrtonosna igra” nije napravljena samo za najmlađu populaciju već cilja i nešto starije obožavatelje.

Glumačku ekipu predvode Joe Taslim, Tadanobu Asano, Hiroyuki Sanada, Jessica McNamee, Mechad Brooks i Chin Han. Premijera filma najavljena je za 16.04 – istog dana “Mortal Kombat” stiže i na “HBO Max” streaming servis….

 

Prethodni članakPRVI POGLED: CRUELLA
Sljedeći članakRECENZIJA: FATALNA – što se dogodi u Vegasu, ne ostaje u Vegasu
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime