Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: MORTAL KOMBAT

PRVI POGLED: MORTAL KOMBAT

1231
0
Photo: Warner Bros.

Godine 1995. jedna od najpopularnijih videoigara “Mortal Kombat” ili “Smrtonosna bitka” dobila je filmsku ekranizaciju. Ništa čudno – Scorpion, Sub-Zero, Raiden, Liu Kang i ostali likovi koji se mogu sresti u igri imali su milijune obožavatelja. Redatelj filma Paul W.S. Anderson (kasnije će preuzeti snimanje loših nastavaka serijala temeljenih na još jednoj popularnoj videoigri-  riječ o “Resident Evil” serijalu) snimio je film koji je solidno prošao na svjetskim kino blagajnama – više od 120. milijuna dolara zarade donijelo je nastavak – “Annihalation” iz 1997. razočarao je na svim razinama i od tada se “Smrtonosna bitka” u filmkom formatu nije spomenula. Sve do prošle godine kada je najavljeno da stiže novi film, nova ekranizacija popularne videoigre…

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

“Smrtonosna bitka” redateljski je prvijenac Simona McQuoida. Najzvučnije i najpoznatije ime čitavog projekta krije se među producentima – jedan od njih je James Wan poznat po filmovima “Slagalica strave”, “Prizivanje” i Aquaman . Wan je i prije početka snimanja nekoliko puta izjavio kako je veliki obožavatelj videoigre te je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku realizirati neke vlastite ideje oko izgleda i sadržaja filma.

Zanimljivo je i izvjesno kako će, u duhu igre, “Smrtonosna igra” biti žestok i nasilan film. Tome svjedoči i “R” predikat kada je o američkim kinima riječ (zabranjen ulaz mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja). “Smrtonosna igra” nije napravljena samo za najmlađu populaciju već cilja i nešto starije obožavatelje.

Glumačku ekipu predvode Joe Taslim, Tadanobu Asano, Hiroyuki Sanada, Jessica McNamee, Mechad Brooks i Chin Han. Premijera filma najavljena je za 16.04 – istog dana “Mortal Kombat” stiže i na “HBO Max” streaming servis….

 

Prethodni članakPRVI POGLED: CRUELLA
Sljedeći članakRECENZIJA: FATALNA – što se dogodi u Vegasu, ne ostaje u Vegasu
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime