VIKEND TV PREPORUKE (04-06. 12.)

PETAK: 04.12

HTV 1, 22.55: Sedam

“Sedam” je uznemirujući prikaz tadašnje, ali i sadašnje svakodnevice modernog društva. Zapravo uznemirujući je preslaba riječ za ono što nudi film Davida Finchera. Sedam smrtnih grijeha obrazac je prema kojem John Doe bira i ubija. Istragu preuzimaju detektivi Mills i Som+merset – buddy par istražitelja. Jedan je mlad, impulzivan i nestrpljiv – drugi iskusan, sistematičan i umoran od svijeta u kojem živi. “Sedam” je film koji ima napetu, slojevitu priču istrage o ubojstvu kroz koje Fincher prikazuje moralnu i duhovnu krizu modernog društva.   Izvrsna glumačka izdanja dio su slagalice velikog filma Davida Finchera.

GOODTALKING recenziju za SEDAM možete pročitati OVDJE    

SUBOTA: 05.12

Doma tv, 22.15: Legenda o jeseni

“Legenda o jeseni” je, tamo negdje sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, rušila rekorde gledanosti u videotekama. Veliki broj ljubitelja filma oduševljeno je prihvatio priču o obitelji Ludlow – ocu Williamu, pukovniku i njegova tri sina: Alfredu, Samuelu i Tristanu. Braću će privremeno razdvojiti rat u koji odlaze kao dragovoljci – nakon rata prava iskušenja za Ludlowe dolaze kada Samuel dovodi buduću suprugu Susannu na obiteljsko imanje. Obiteljska drama s dodatkom ljubavne priče u turbulentnim povijesnim okolnostima uz nastup Anthonyja Hopkinsa, Brada Pitta, Aidana Quinna i dražesne, fatalne Julie Ormond – to je definicija “Legende o jeseni”.

Htv 1, 22.40: Svi su ludi za Mary

Prije nego je osvojio “Oscare” za “Zelenu knjigu Peter Farrelly je s bratom Bobbyjem snimao komedije. “Glup i gluplji”, “Ja, ja i Iren”, “Zauvijek zajedno”….filmovi su koji su nasmijavali, zapravo i dalje nasmijavaju generacije ljubitelja filma. Jedan od njih je i “Svi su ludi za Mary” – Mary iz naslova je fatalna žena za Teda. Ted nije uspio odvesti Mary na maturalnu zabavu zbog određenih problema, ali nikada je nije zaboravio. Spletom okolnosti, godinama nakon mature, Ted ima novu šansu, ali on nije jedini koji želi osvojiti Mary… Puno dobrog nekorektnog humora – Mary je Cameron Diaz, Ted Ben Stiller…..

NEDJELJA: 06.12

DOMA TV, 21.40: Sherlock Holmes

Nova, blockbusterska i akcijska verzija priče o slavnom detektivu. S obzirom na ekipu nije veliko iznenađenje što je “Sherlock Holmes” bio veliki kino hit – film je režirao Guy Ritchie, Holmes je Robert Downey Jr., Watson Jude Law. Dražesna Rachel McAdams je Irene Adler – tu su i Mark Strong i Eddie Marsan. Film počinje nakon što Holmes otkrije serijskog ubojicu koji je uhićen i zatvoren. Holmes u zatvoru posjećuje ubojicu i on mu otkriva kako uskoro može očekivati tri nova ubojstva koja neće spriječiti…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)