Naslovnica Aktualno DUNE, MATRIX 4, GODZILLA vs KONG…. – istovremeno u kino dvoranama i...

DUNE, MATRIX 4, GODZILLA vs KONG…. – istovremeno u kino dvoranama i na HBO MAX !!!

1252
Photo: Promo/Warner Bros

Činilo se kako će “Wonder Woman 1984” ostati tek iznimka koja potvrđuje pravilo. Kao što smo već ranije pisali  na portalu Goodtalking, nastavak priče o Diani Prince istovremeno dolazi u kino dvorane i na HBO Max streaming servis (bez dodatne naknade). Međutim, “Warner Bros” jučer je otišao korak dalje i objavio jednogodišnji plan prikazivanja koji bi u potpunosti mogao promijeniti dosadašnji način distribucije i prikazivanja filmova…

So…It Begins…

Dakle, “Warner Bros” je objavio kako će svi filmovi spomenute kompanije u 2021. godini premijeru istovremeno imati u kino dvoranama i na HBO MAX platformi (odluka se odnosi na američko tržište). Važno je napomenuti kako korisnici streaming servisa neće morati plaćati dodatnu naknadu za gledanje filmova.

O kojim je filmovima riječ?

Popis najzanimljivih filmova:

 • The Little Things (triler, uloge: Denzel Washington, Jared Leto, Rami Malek)
 • Godzilla vs Kong (Aleksander Skarsgard, Millie Bobby Brown)
 • Mortal Kombat 
 • Matrix 4 (Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett- Smith
 • Dune
 • Space Jam: A New Legacy (LeBron James, Don Cheadle)
 • The Suicide Squad (Margot Robbie, Michael Rooker, Idris Elba, Nathan Fillion)
 • The Many Saints of Newark (Vera Famiga, Jon Berthnal, Michael Gandolfini)
 • King Richard (Will Smith, Jon Berthnal)
 • Cry Macho (Clint Eastwood)
 • Malignant (Anabelle Wallis)
 • Those Who Wish Me Dead (Angelina Jolie, Jon Berthnal)
 • Reminiscence (Hugh Jackman, Rebecca Ferguson)

 

Razlozi i posljedice odluke Warnera:

Dva su glavna razloga ove odluke – procjene epidemiologa su kako, unatoč cjepivu, situacija s koronom neće biti u potpunosti pod kontrolom. Čelnici “Warnera” očigledno više ne žele odgađati datume premijera. Drugi je razlog jačanje streaming servisa HBO Max. Ovakva odluka donijet će ogroman vjetar u leđa spomenutoj platformi u tržišnom nadmetanju (privlačenju novih korisnika) s “Netflixom”, “Disney plusom…”. Hoće li i ostale filmske kompanije iz Hollywooda slijediti primjer Warnera pokazat će tjedni i mjeseci koji dolaze.

Samo malo – kod nas HBO MAX još uvijek nije dostupan, gdje ćemo gledati navedene filmove ?

Točno, streaming servis još uvijek nije dostupan na ovim prostorima. No, kino dvorane su i dalje otvorene. Što se tiče dostupnosti servisa u Europi posljednja vijest iz HBO-a kaže:

Andy Forssell, voditelj HBO Max Global-a, je tijekom razgovora na Web Summit konferenciji najavio da će se u drugoj polovici 2021. godine započeti s unapređivanjem HBO streaming usluga u Europi u HBO Max. (izvor: HBO Adria)

Nije nemoguće da npr. Dune postane jedan od filmova za kojeg će gledatelji u Europi moći birati – odlazak u kino ili premijerno gledanje iz vlastitih domova…..

 

 

Prethodni članakVIKEND TV PREPORUKE (04-06. 12.)
Sljedeći članakRECENZIJA: RATCHED: ANĐEO SMRTI
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.