WONDER WOMAN 1984: istovremeno u kino dvoranama i na HBO MAX

Čini se da je “Warner” jedino svjetlo u tunelu velikog broja ovogodišnjih odgoda premijera kino filmova. U redu, studio je odgodio npr. “Dinu” Dennisa Villeneuvea (novi datum početka prikazivanja je 01.10.2021 godine), ali je jedini ponudio kino publici visokobudžetni projekt u turbulentnim korona vremenima. “Tenet” je prošao solidno s obzirom na okolnosti, ali daleko od rezultata koje bi postigao da su normalna vremena (film je i dalje, gotovo tri mjeseca nakon premijere, u top 10 filmova s najvećom zaradom u američkim kinima). Film je ostvario i pristojan rezultat u domaćim kino dvoranama (nešto manje od 56 tisuća gledatelja). Prema pisanju portala “Variety”,  “Tenet” neće ostati jedini – premijeru filma WW 1984 možemo očekivati oko Božića, ali ne samo u kino dvoranama…

“Wonder Woman 1984” istovremeno će krenuti u kino distribuciju, ali će biti i dostupan korisnicima HBO MAX usluge. Razlog dvostruke premijere je činjenica kako je trenutno u SAD-u otvoreno otprilike 50 % kino dvorana. “Warner” ne želi napraviti propust kao što je bio slučaj s “Tenetom” i zaigrati samo na jednu kartu već ćljubiteljima filma omogućiti da nastavak filma iz 2017. godine pogledaju i na nedavno lansiranoj HBO MAX platformi. Naravno, film bi trebao biti i dodatni mamac za nove pretplatnike – kolika će cijena i pod kojim će uvjetima korisnici spomenutog streaming servisa moći gledati film još uvijek je nepoznato. Takvi su trenutni planovi za SAD no što je sa ostatkom svijeta odnosno domaćim kino dvoranama?

U državama gdje HBO MAX nije dostupan, WW 1984 stiže u kino dvorane. Trenutan datum premijere filma izvan SAD nije potvrđen, ali očekuje se da bi Diane Prince u domaće kino dvorane mogla stići ranije od američke premijere – početak prikazivanja u Velikoj Britaniji najavljen je za 16.12….

Hoće li se ovakva strategija isplatiti “Warneru” saznate ćemo uskoro. Letvica je podignuta visoko (prvi je film zaradio više od 800 milijuna dolara u svjetskoj distribuciji), ali nema sumnje kako će WW 1984 mobilizirati te u kino dvorane dovesti veliki broj ljubitelja filma koji su odlaske u kino, kada je 2020. godina u pitanju, prekrižili. Ne treba zaboraviti i pristojne rezultate live action verzije “Mulan” na “Disney plus” platformi…..

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)