MALO DOBRIH (?) SERIJA (najave, traileri….)

Goodtalking Vam donosi najave za serije koje ćemo uskoro gledati. Na popisu su nova sezona poznate serije, američki remake poznate britanske serije i dvije premijerne serije.

1. UTOPIJA 

Autorica: Gillian Flynn

Glavne uloge: John Cusack, Sascha Lane,

Sedam je godina prošlo od premijere televizijske serije “Utopija”. Realizirana pod etiketom britanskog Channela 4 (inkubator za nove generacije autora televizijskog sadržaja), serija je ubrzo nakon početka prikazivanja izazvala reakcije. Mnogi su “Utopiju” voljeli, neki prezirali, ali nitko ravnodušan ostao nije. Dvije sezone bile su dovoljno da serija stekne kultni status – dugo vremena su za realizaciju remakea (ili američke verzije) bili David Fincher i HBO koji su odustali, ali odustala nije američka spisateljica Gillian Flynn (scenarista “Nestale” i autorica serije “Oštri predmeti” nastali prema njenim knjigama) i Amazon. Najzvučnija glumačka imena serije su John Cusack i Sasha Lane. Radnja serije? Priča se vrti oko stripa i teorija zavjere… Original je imao jedinstveni vizualni izgled. Hoće li američka verzija uspjeti pogoditi ugođaj i otkačenost originala saznat ćemo ove jeseni (točan datum početka prikazivanja nije objavljen). Prva sezona ima osam epizoda

2. NJEGOVA MRAČNA GRAĐA (sezona druga) – (His Dark Materials)

Teško se oteti dojmu kako je prva sezona serije “Njegova mračna građa” mnogima prošla ispod radara. U odnosu na očekivanja prva sezona adaptacije književnog predloška Phillipa Pullmana došla je tiho i jednako tiho je prošla – većih prigovora nije bilo, ali nije bilo i pretjeranog oduševljena kod obožavatelja književnog predloška. Bez obzira na relativno mlak prijem prve sezone HBO i “Njegova mračna građa” idu dalje – novu sezonu možemo očekivati ove jeseni (konačni datumu nije određen). Dafne Keen i Ruth Wilson ponavljaju uloge iz prve sezone, trailer izgleda vrlo dobro….

3. TREĆI DAN (The Third Day)

Autor: Dennis Kelly

Glavne uloge: Jude Law, Katherine Waterston, Emily Watson, Naomie Harris

Premijera serije “Treći dan” trebala je biti prije nekoliko mjeseci, ali korona je poremetila HBO planove. Novi datum premijere je 14.09 – riječ je o mini seriji koja ima šest epizoda. Autor serije je Dennis Kelly koji je stvorio i originalnu “Utopiju” iz 2013. godine. “Treći dan” sastoji se od dva dijela – zajedničko svim epizodama je tajanstveni otok. U prve tri epizode pratimo Sama kojeg je privukao otok u blizini britanske obale. Na otoku će Sam sresti stanovnike koji pod svaku cijenu žele sačuvati svoj način život… Glavna protagonistkinja druge priče je Helen koja, pogađate, dolazi na otok u potrazi za odgovorima o vlastitom životu. Njeno prisustvo izaziva sukobe između stanovnika otoka. Sudeći prema traileru ugođaj serije je prilično jeziv – glumačka ekipa je vrlo zanimljiva. Prva epizoda izlazi 14.09…

4. BIOHACKERS

Autor: Christian Ditter

Glavne uloge: Luna Wedler, Susanne Jokiel

Serija Dark je završila, ali u ponudu”Netflixa” uskoro stiže nova, tematski zanimljiva njemačka serijska uzdanica. “Biohackers” je triler koji se bavi genetskim inženjeringom,  i biološkim manipulacijama. U središtu priče je mlada znanstvenica, talentirana studentica Mija koja dobiva poziv za studiranje na vrhunskom njemačkom sveučilištu. Mija prihvaća poziv, postaje štićenica najpoznatijeg profesora na sveučilištu. Njena misija je su otkrića koja bi mogla promijeniti funkcioniranje čovječanstva, ali i osveta koju može ostvariti samo na sveučilištu. Intrigantnu i vrlo zanimljivu temu prati vrlo dobar triler i čini se kako bi “Biohackers” mogla biti nova hit serija. Serija je u ponudi “Netflixa” od 20.08….

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)