Naslovnica Aktualno NAJAVA: LOVECRAFTOVA ZEMLJA

NAJAVA: LOVECRAFTOVA ZEMLJA

2226
Photo: HBO

Za razliku od filmova koji se, većinom, odgađaju i čekaju trenutak kada će kino dvorane ponovo proraditi, premijere serija idu prema planu. Ova godina (kao i mnoge prethodne) donijele su pristojan broj zanimljivih novih serija kao i nove sezone serija koje imaju veliku gledanost i popularnost. Jedna od najintrigantnijih i najočekivanijih serije je “Lovecraftova zemlja” inspirirana istoimenim književnim predloškom američkog pisca Matta Ruffa.

Knjiga je objavljena 2016. godine – ubrzo nakon izlaska počelo se pričati o ekranizaciji. Intrigantan tekst privukao je mnoge poznate filmaše i može se napisati kako “Lovecraftova zemlja” ima jednu od najjačih ekipa godine kada je riječ o serijama. Uz Mishu Greena kao autor serije potpisan je Jordan Peele (“Mi”, “Bježi!” i nova “Zona sumraka”) dok je jedan od producenata sveprisutni JJ Abrams.

Photo: HBO

Priča serije prati Atticusa Blacka koji s prijateljicom i ujakom kreće na put po SAD-u pedesetih godina prošlog stoljeća. Razlog putovanja je potraga za Atticusovim ocem koji je iznenada nestao. Rasizam i predrasude otežavaju potragu kao i tajanstvena, horor stvorenja koja susreću na putu…

“Lovercraftova zemlja” je znanstveno-fantastična drama. Glumačku ekipu predvode Chase Brown, Countrey B. Vance, Jonathan Majors i Michael Kenneth Williams (Omar iz “Žice”). Sezona ima 10. epizoda – točan datum premijer nije poznat, ali sigurno će biti u osmom mjesecu 2020. godine…

GOODTALKING recenziju serije možete pročitati OVDJE

Photo: HBO

 

Prethodni članakVIKEND TV PREPORUKE 01- 03. 05
Sljedeći članakRECENZIJA: EXTRACTION
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.