Naslovnica Aktualno NAJAVA: DRACULA

NAJAVA: DRACULA

657
0
Photo: BBC

Početkom iduće godine stiže “Dracula”. Nije prvi niti posljednji pokušaj oživljavanja grofa koji voli krv, ali serija koja dolazi mogla bi postati veliki hit kod svih ljubitelja horora i Drakule. Postoje nekoliko razloga za optimizam…

Inspiracija za seriju je književni predložak Brama Stokera. Autori serije su Mark Gatiss i Steven Moffat odgovorni za uspjelo prebacivanje slučajeva Sherlocka Holmesa u današnje vrijeme (tv serija “Sherlock). Radnju serije autori nisu smjestili u današnje vrijeme već priča počinje krajem 19. stoljeća točnije 1897. godine. Prema najavama Dracula putuje u Englesku –  iz “Netflixa” je poslana poruka kako je riječ o novom pogledu na Drakulu i razotkrivanje njegovih slabosti.

Prva sezona ima tri epizode (gotovo uobičajena BBC praksa u kojoj je kvaliteta ispred kvantitete) – prvu epizodu pod imenom “The Rules of the Beast” režirao je Jonny Campbell (epizode serija “Westworld”, “Doktor Who”…), drugu pod naslovom “Blood Vessel” Damon Thomas (“Penny Dreadful”) dok je traća epizoda (“The Dark Compass”) ima najzvučnije redateljsko ime. Paul McGuigan režirao je, između ostalih, filmove Filmske zvijezde žive vječno , “Gangster broj 1” i “Opaki igrači”

Zbog eksplicitnih scena seksa i nasilja serija se ne preporuča mlađima od 18. godina (dakle konačno Drakula koji je pravi Drakula), glumačku ekipu predvode Claes Bang, Dolly Wells i Morfydd Clark. Tri epizode serije premijerno će biti prikazane u prvim danima 2020. godine na BBC-ju – serija je dostupna na “Netflixu” od 04.01.2020…

 

Prethodni članakPREGLED TJEDNIH VIJESTI (09.-15.12)
Sljedeći članakNAJAVA: TOP GUN: MAVERICK
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime