NAJAVA: DEADPOOL 3 – DEADPOOL & WOLVERINE

 

GOODTALKING RECENZIJ FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

Sve do prije nekoliko godina stvari su za superjunačke filmove, posebice one s “Marvel” potpisom, izgledale….gotovo savršeno. Filmovi o Osvetnicima (zajednički, ali i pojedinačni) rušili su rekorde na kino blagajnama, malo je naslova zaradilo manje od milijardu dolara – čak je i kritika (najviše ona iz SAD-a) bila sklona superjunačkim “Marvel” pustolovinama. Vrhunac se dogodio 2019. godine filmom simboličnog naslova – Osvetnici: Završnica – film koji je označio kraj uspješne ere superjunačkih filmova kakva se više neće ponoviti…

Nakon “Završnice” počinje slobodan pad superjunačkih filmova – generični, često okovani zadanim pravilima i korektnostima različitih vrsta te bez iznenađenja (uz rijetke iznimke poput trećeg filma serijala Čuvari galaksije ), superjunački “Marvel” filmovi počeli su bilježiti gubitke na kino blagajnama, ali i povjerenje publike. Trend vjerojatno ne može preokrenuti samo jedan film, ali taj jedan bi mogao biti vrijedan jer je drugačiji od ostalih. Da, riječ je o trećem filmu o Deadpoolu. 

Prethodni filmovi o Wadeu Wilsonu poznatijem po umjetničkom imenu Deadpool bili su, baš kao i glavni protagonist, bezobrazni, nasilni, nekorektni ali i zabavni, duhoviti i, što nije nevažno, drugačiji od većine što nam se posljednje dvije-tri godine nudi kada je o superjunacima riječ. S obzirom na to da je “Disney” progutao (čitaj: kupio) kompaniju “20th Century Fox”, Deadpool i mutanti odnosno X ljudi promijenili su momčad i sada su prava na njihove likove odnosno filmove kod novog vlasnika. Dobra je vijest kako se bezobrazluk i nekorektnost Deadpoola neće promijeniti – redatelj Shawn Levy je potvrdio kako će treći film serijala zadržati R predikat kada je o američkim kinima riječ (zabranjeno gledanje mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili staratelja).

Radnja trećeg filma? Teško je dešifrirati što se sve tamo može dogoditi, ali ključan detalj filma je spajanje Deadpoola s njegovim najvećim superjunačkim rivalom Wolverineom (Hugh Jackman ponavlja ulogu Logana). Možda je dovoljno citirati rečenicu iz trailera u kojoj Wilson skromno i samozatajno govori:

“I’m the Messiah. I am Marvel Jesus.”

Glumačku ekipu filma predvodi Ryan Reynolds – uz spomenutog Jackmana u filmu nastupaju Morena Baccarin, Patrick Stewart, Matthew Macfadyen, Jennifer Garner…

Premijera filma zakazana je za 26.07…..

Share