JOAQUIN PHOENIX KAO NAPOLEON, GAL GADOT KAO KLEOPATRA

U kategoriji najvećih filmova koji nikada nisu snimljeni, “Napoleon” Stanleyja Kubricka zauzima visoko mjesto. Pokojni Kubrick je godinama proučavao život vojskovođe, njegov odnos s Josephine – napisao je i scenarij filma (Napoleon i Josephine trebali su postati Jack Nicholson i Audrey Hepburn), odabrao lokacije za snimanje, ali film nikada nije realiziran. Razlog je, pogađate, novac. Scenarij je ostao neiskorišten iako je godine 2016. objavljeno kako bi HBO trebao realizirati seriju prema Kubrickovoj priči. Još uvijek čekamo….

JOAQUIN PHOENIX kao Napoleon….

Nadamo se kako će Ridley Scott biti bolje sreće kada je riječ o filmu inspiriranom životom i djelom Napoleona Bonapartea. Naime, ovih dana je stigla vijest kako Ridley Scott namjerava prikazati život francuskog vojskovođe u filmu radnog naslova “Kitbag”. Odabrao je Scott (redatelj će uskoro proslaviti 83 rođendan) i glavnog glumca – nakon dvadeset godina i “Gladijatora”, Scott će ponoviti suradnju s Joaquinom Phoenixom. Prema prvim informacijama u fokusu radnje filma je Napoleonov uspon i vojne pobjede zbog kojih povijest pamti francuskog vojskovođu. Snimanje filma trebalo bi početi nakon što Scott završi posao na filmu “The Last Duel” – premijera bi mogla biti sredinom ili krajem 2022. godine, ali s obzirom na okolnosti nezahvalno je prognozirati premijeru bilo kojeg filma…

 

GAL GADOT kao Kleopatra 

Nakon vijesti o Scottu, Phoenixu i filmu “Kitbag” stigla je vijest o novoj filmskoj priči o Kleopatri. Gal Gadot je potvrdila nastup u filmu o fatalnoj kraljici Egipta te napomenula kako će Kleopatra biti predstavljena na velikom platnu kao nikada do sada. Film o Kleopatri je nova suradnja glumice i redateljice Patty Jenkins (“Wonder Woman”) – scenaristica filma je Laeta Kalogridis. Ubrzo nakon objave stigle su i razne reakcije oko angažmana Gal Gadot – najviše od publike iz glumičine domovine Izraela pa do onih koji izbor glumice smatraju whitewashingom. Za neke je Gadot previše bijela za ulogu Kleopatre. Ako pitate pisca ovih redaka puno je zanimljivije vidjeti koje će glumce redateljica odabrati za interpretaciju Marka Antonija i Julije Cezara te kako će Gal Gadot odgovoriti na jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj karijeri (jer usporedbe s Elisabeth Taylor je nemoguće izbjeći). Zanimljivosti radi treba spomenuti da ćemo Gal Gadot prije Kleopatre gledati u ulogama dvije važne ženske povijesne figure. Prva je glumica Hedy Lamarr u televizijskoj seriji – nakon toga slijedi uloga Irene Sendler, Poljakinje koja je tijekom Drugog svjetskog rata spasila 2500 židovske djece iz Varšavskog geta.

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)