VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 14.07

 

RTL, 23.55: Sicario

“You will not survive here. You are not a wolf, and this is a land of wolves now.” – Alejandro

Nije velika mudrost napisati da je Dennis Villeneuve jedan od najboljih mlađih filmaša današnjice.  Godine 2015 redatelj je snimio možda i najbolji film u dosadašnjoj karijeri – “Sicario” je priča o agentici Kate Mercer koja dobiva mjesto u posebnoj postrojbi za borbu protiv narko kartela. Agentica će ubrzo saznati kako su njeni ideali i podjela na dobre i loše na veliko iskušenju. Borba protiv narko kartela je rat u kojem se ne biraju sredstva, nema nevinih i tanka je linija između zabranjenog i dozvoljenog…
“Sicario” ima prepoznatljiv redateljev ugođaj koji u potpunosti odgovara priči filma. Emily Blunt i Benicio Del Toro izvrsni, Josh Brolin dobar – scenarij filma napisao je Taylor Sheridan.

 

 

HTV 1, 21.15: Na rubu divljine

Kombinacija drame, trilera i pustolovine u kojoj se glavni protagonisti ne simpatiziraju u normalnim životnim okolnostima, ali splet okolnosti (ili igra sudbine) donosi im borbu za život u divljinama Aljaske. Spomenuti protagonisti su milijunaš Charles Morse i fotograf Robert Green – razlog njihove netrpeljivosti je lijepa milijunaševa žena Mickey Morse. Nakon avionske nesreće Charles i Robert nađu se u divljini i ostaje im borba za život. Zanimljiva kombinacija žanrova u kojoj glavne uloge tumače Anthony Hopkins i Alec Baldwin. U ulozi fatalne žene nastupa Elle Macpherson.

 

SUBOTA, 15.07 

 

Rtl, 22.00: Opstanak

Zanimljiva se ekipa okupila na realizaciji filma “Opstanak”. Redatelj “Opstanka” je Joe Carnahan koji je furiozno počeo karijeru mračnim kriminalističkim filmom “Narc”. Nakon početnog uspjeha Carnahan se pomalo izgubio i ponekad bljesne – jedan od takvih trenutaka je pustolovna, akcijska drama “Opstanak. Glavni protagonist filma je Otway koji se nakon avionske nesreće u društvu nekoliko kolega nađe u divljini i borbi za opstanak. Otway je Liam Neeson – kao producenti filma potpisani su Ridley i Tony Scott.

 

NEDJELJA, 16.07

 

HTV 1, 21.10: Za šaku dolara

Prvi film dolarske trilogije (uz “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”) Sergia Leonea upoznaje nas s revolverašem koji dolazi u grad i postaje dvostruki plaćenik u sukobu dvije obitelji. Clint Eastwood, vestern s okusom špageta, Leone i Morricone….previše je razloga za gledanje jednog od najboljih vesterna u povijesti…

 

Doma Tv, 19.55: Nemoguća misija 3

Nakon što je John Woo potpisao drugi film serijala, “Nemoguća misija” došla je u redateljske ruke  J.J. Abramsa. Povukao se iz službe Ethan Hunt i pokušava drugačije živjeti s voljenom Julijom. No, mirovina kratko traje – Hunt se vraća u akciju kako bi se obračunao sa opakim trgovcem oružjem Owenom Davianom. Treći se film serijala pamti, između ostalog, zbog izvrsnog nastupa pokojnog Phillipa Seymoura Hoffmana (glavni negativac Davian).

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)