Naslovnica Uncategorized VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

410
0

PETAK, 14.07

 

RTL, 23.55: Sicario

“You will not survive here. You are not a wolf, and this is a land of wolves now.” – Alejandro

Nije velika mudrost napisati da je Dennis Villeneuve jedan od najboljih mlađih filmaša današnjice.  Godine 2015 redatelj je snimio možda i najbolji film u dosadašnjoj karijeri – “Sicario” je priča o agentici Kate Mercer koja dobiva mjesto u posebnoj postrojbi za borbu protiv narko kartela. Agentica će ubrzo saznati kako su njeni ideali i podjela na dobre i loše na veliko iskušenju. Borba protiv narko kartela je rat u kojem se ne biraju sredstva, nema nevinih i tanka je linija između zabranjenog i dozvoljenog…
“Sicario” ima prepoznatljiv redateljev ugođaj koji u potpunosti odgovara priči filma. Emily Blunt i Benicio Del Toro izvrsni, Josh Brolin dobar – scenarij filma napisao je Taylor Sheridan.

 

 

HTV 1, 21.15: Na rubu divljine

Kombinacija drame, trilera i pustolovine u kojoj se glavni protagonisti ne simpatiziraju u normalnim životnim okolnostima, ali splet okolnosti (ili igra sudbine) donosi im borbu za život u divljinama Aljaske. Spomenuti protagonisti su milijunaš Charles Morse i fotograf Robert Green – razlog njihove netrpeljivosti je lijepa milijunaševa žena Mickey Morse. Nakon avionske nesreće Charles i Robert nađu se u divljini i ostaje im borba za život. Zanimljiva kombinacija žanrova u kojoj glavne uloge tumače Anthony Hopkins i Alec Baldwin. U ulozi fatalne žene nastupa Elle Macpherson.

 

SUBOTA, 15.07 

 

Rtl, 22.00: Opstanak

Zanimljiva se ekipa okupila na realizaciji filma “Opstanak”. Redatelj “Opstanka” je Joe Carnahan koji je furiozno počeo karijeru mračnim kriminalističkim filmom “Narc”. Nakon početnog uspjeha Carnahan se pomalo izgubio i ponekad bljesne – jedan od takvih trenutaka je pustolovna, akcijska drama “Opstanak. Glavni protagonist filma je Otway koji se nakon avionske nesreće u društvu nekoliko kolega nađe u divljini i borbi za opstanak. Otway je Liam Neeson – kao producenti filma potpisani su Ridley i Tony Scott.

 

NEDJELJA, 16.07

 

HTV 1, 21.10: Za šaku dolara

Prvi film dolarske trilogije (uz “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”) Sergia Leonea upoznaje nas s revolverašem koji dolazi u grad i postaje dvostruki plaćenik u sukobu dvije obitelji. Clint Eastwood, vestern s okusom špageta, Leone i Morricone….previše je razloga za gledanje jednog od najboljih vesterna u povijesti…

 

Doma Tv, 19.55: Nemoguća misija 3

Nakon što je John Woo potpisao drugi film serijala, “Nemoguća misija” došla je u redateljske ruke  J.J. Abramsa. Povukao se iz službe Ethan Hunt i pokušava drugačije živjeti s voljenom Julijom. No, mirovina kratko traje – Hunt se vraća u akciju kako bi se obračunao sa opakim trgovcem oružjem Owenom Davianom. Treći se film serijala pamti, između ostalog, zbog izvrsnog nastupa pokojnog Phillipa Seymoura Hoffmana (glavni negativac Davian).