Naslovnica Aktualno NAJAVA: NAPOLEON

NAJAVA: NAPOLEON

1635
0
Foto: Screenshot

U kategoriji najvećih filmova koji nikada nisu snimljeni,Napoleon” Stanleyja Kubricka zauzima visoko mjesto. Pokojni Kubrick je godinama proučavao život vojskovođe, njegov odnos s Josephine – napisao je i scenarij filma (Napoleon i Josephine trebali su postati Jack Nicholson i Audrey Hepburn), odabrao lokacije za snimanje, ali film nikada nije realiziran. Razlog je, pogađate, novac. Scenarij je ostao neiskorišten iako je godine 2016. objavljeno kako bi HBO trebao realizirati seriju prema Kubrickovoj priči. Još uvijek čekamo…

Međutim, filmska priča o najvećem vojskovođi stiže uskoro. U režiji Ridleyja Scotta…

Za glavnog glumca Scott je (redatelj je proslavio 85. rođendan) odabrao Joaquina Phoenixa. Scott i Phoenix uspješno su surađivali tijekom stvaranja “Gladijatora” – glumca se sjećamo u sjajnoj ulozi glavnog negativca filma. Prema prvim informacijama u fokusu radnje je Napoleonov uspon i vojne pobjede zbog kojih povijest pamti francuskog vojskovođu, ali i buran odnos s voljenom Josephine.

Uz Phoenixa glumačku ekipu predvode Vanessa Kirby, Tahar Rahim i Ben Miles. “Napoleon” stiže u kino dvorane 22.11 – film je zajednički projekt “Sonyja” i “Apple Plus” streaming servisa. 

Prethodni članakTOP 10 U AMERIČKIM KINIMA
Sljedeći članakVIKEND TV PREPORUKE
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.