Naslovnica Uncategorized VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

484
0
Foto: Warner Bros.

PETAK, 23.06

 

HTV 2, 21.10: Društvena mreža

Tamo negdje krajem 2003. godine student Harvarda krenuo je u realizaciju ideje o mreži koja će povezati ljude širom svijeta. Danas mrežu koriste milijarde ljudi, realizacija njegove ideje promijenila je svijet – on je Mark Zuckerberg, njegova ideja zove se Facebook. Priču o nastanku Facebooka, ali i priču o Zuckerbergu, njegovim kolegama studentskim danima režirao je David Fincher prema scenariju Aarona Sorkina koji je bio inspiriran književnim predloškom Bena Mezricha. Film je promovirao nekoliko glumačkih imena za koja i povremeni pratitelji filma znaju (Andrew Garfield, Rooney Mara, Jesse Eisenberg) te izazvao brojne polemike zbog načina na koji je Zuckerberg prikazan.

 

 

HTV 2, 22.25: M.A.S.H.

Ratna drama natopljena humorom (humor je lijek i bijeg od surove ratne stvarnosti kakvu gledamo u filmu M.A.S.H.) jedan je od najvažnijih i najpopularnijih filmova Roberta Altmana. Radnja prati osoblje vojne bolnice tijekom rata u Koreji. Sjajna glumačka ekipa (Robert Duvall, Donald Sutherland, Elliot Gould, Sally Kellerman i Tom Skerritt) dio je filma koji je postao toliko popularan da je dobio i….TV seriju.

 

SUBOTA, 24.06 

 

HTV 1, 22.45: Ronin

Ronin je samuraj koji je ostao bez gospodara – u filmu Johna Frankenheimera ronini su bivši pripadnici obavještajnih službi koji su izgubili nadređene i postaju suradnici u krađi torbe s misterioznim sadržajem. Osim vrlo dobre glumačke ekipe (Robert De Niro, Jean Reno, Sean Bean, Stellan Skarsgard, Natascha McEhlone…) “Ronin” sadrži i jednu od najboljih automobilskih jurnjava (potjera) u povijesti sedme umjetnosti…

 

NOVA 22.35: Bumblebee

Charlie je djevojka koja kao da je pobjegla iz nekih filmova o tinejdžerima iz prošlih vremena. Neprilagođena, emotivno povrijeđena ona je, unatoč obitelji, sama na svijetu. Jedina strast, bijeg od stvarnosti je automehaničarska radionica. Susret s Bumblebeejem (ona je dala ime modelu B127) mijenja njenu svakodnevicu – sada ima prijatelja dok Bee susreće ljudsko biće koje ga neće loviti i dom jer Bee je izbjeglica. “Bumblebee” je, za sada, najbolji Transformer film…

 

NEDJELJA, 25.06

 

DOMA TV, 20.00: Gušter

Film redatelja Clinta Eastwooda koji je spojio Clinta i Charlieja Sheena. Eastwood je Nick Pulovski iskusni policijski vuk koji ostaje bez partnera. Njegov kolega je poginuo tijekom susreta s ljudima kojima upravlja kriminalac Strom. Pulovski dobiva novog partnera, mladog Davida Ackermana kojem je policijski posao, između ostalog, pokušaj iskupljenja zbog bratove smrti… Eastwood i Sheen su kombinacija koju treba vidjeti čak i ako sjede i pričaju – kako onda ne pogledati kada istjeruju pravdu….