VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA, 13.05

 

RTL. 22.00: Hrid

Kako bi izgledao James Bond u interpretaciji Seana Conneryja da je zamrznut tridesetak godina i aktiviran u devedesetim godinama prošlog stoljeća? Odgovor se zove John Patrick Mason koji postaje partner kemičaru Stanleyju Goodspeedu. Mason i Goodspeed zapravo su buddy par u kojem je Mason zadužen za akciju dok se Goodspeed kemija oko kemijskog oružja. Cilj je spriječiti Francisa Hummela, odmetnutog generala i veterana koji ima zahtjeve za američku Vladu. Ako se zahtjevi ne ispune prijetnja su rakete sa smrtonosnim sadržajem smještene u bivšem zatvoru Alcatraz. “Hrid” je režirao Michael Bay – predaha nema, akcija i kratki rezovi nižu se čitavim trajanjem filma. Connery je pokazao kako može biti uvjerljiv u akcijskom blockbusteru bez obzira na to što je u vrijeme snimanja filma imao proslavio 65. rođendan. Conneryjev partner  je Nicholas Cage.  

 

 

RTL 2, 20.15: Mad Max 2

Mnogi su stručnjaci i “stručnjaci” prognozirali kako će svijet doživjeti apokalipsu zbog nestanka benzina. Ona se dogodila nije, ali kako bi takva budućnost mogla izgledati pokazao je George Miller u drugom filmu o Maxu. Zapravo, Miller je nastavio tamo gdje je prvi film stao – od civilizacije nije ostalo ništa. Gospodari života i smrti su luđaci, psihopate koji lutaju u potrazi za naftom. Jedna grupa opsjeda jedan od izvora koje zadnjim snagama brane normalniji primjerci ljudske vrste. U potrazi za gorivom stiže i Max, ali uskoro postaje važan dio plana za obračun s Humungusom i ostatkom ekipe…

Žestoka akcija u apokaliptičnom okruženju gdje humanost više ne postoji. Takva je slika budućnosti u režiji Georgea Millera.

 

NEDJELJA, 14.05 

 

RTL 2, 20.15: Any Given Sunday

“Any Given Sunday” jedan je od filmova Olivera Stonea koji nisu u prvom planu kada se spominje njegova filmografija, ali je dobar. Vrlo dobar. Stone je prikazao i pokazao lice i naličje američkog sporta konkretno američkog nogometa. Glumačka ekipa je izvrsna – od Al Pacina (sjajan motivacijski govor – vidi u komentarima) kao trenera do vrlo uvjerljive Cameron Diaz u ulozi šefice kluba. U filmu glume nastupaju i Jamie Foxx, James Woods, Dennis Quaid. Film u kojem su glavni likovi sportaši i sportski radnici, ali ne govori samo o sportu….

 

 

Doma, TV: 19.55 – Ubojice

Jedan je iskusan u poslu, pomalo i umoran od ubijanja – drugi je mlađi, tek je krenuo u posao i željan je dokazivanja. Oni su plaćeni ubojice – prvi je Roberth Rath (Sylvester Stallone), drugi Miguel Bain (Antonio Banderas). Njihov je sukob odnosno obračun neizbježan – glavni razlog je tajanstvena Electra (Julianne Moore). Ubojice je akcijski triler nastao sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Glumačka ekipa jedan je od razloga za gledanje filma…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)