DESET FILMOVA ZA JESEN 2022 (streaming servisi)

Nakon kina streaming servisi – pred Vama je Goodtalking najava filmova koji će premijeru doživjeti u idućim mjesecima na različitim platformama. Deset filmova za jesen 2022. godine su:

 

PINOCCHIO

 

Gdje: Disney Plus

Kada: 08.09

Osmog dana mjeseca rujna obilježava se Dan “Disneyja”. U povodu spomenutog datuma na streaming servisu “Disney Plus” stiže nova, live action ekranizacija “Pinocchia”. Priča o drvenom lutku koji postoje dječak okupila je izvrsnu ekipu – redatelj filma je Robert Zemeckis (“Forrest Gump”, “Kontakt”, “Brodolom života“….), Geppetto je Tom Hanks – u filmu slušamo glas Josepha Gordona-Levitta i gledamo Lorraine Bracco, Cynthiu Erivo… S obzirom na ekipu i popularnost književnog predloška čini se kako je “Pinocchio” siguran streaming hit jeseni 2022. godine…

 

BLONDE

 

Gdje: Netflix

Kada: 28.09

Film je inspiriran istoimenim književnim predloškom američke spisateljice Joyce Carol Oates. Na sedamsto stranica autorica je zagrebala ispod površine životne priče Marilyn Monroe – iako su imena likova izmijenjena nije teško dešifrirati o kojim je poznatim osobama riječ. Knjiga se bavi mnogim kontroverzama iz života ikone dvadesetog stoljeća (između ostalog vezu s predsjednikom SAD, brakovima te nagađa o uzrocima smrti poznate glumice…). U ulozi Marilyn Monroe nastupa sve bolja Ana de Armas, redatelj filma je Andrew Dominik dok su ostali članovi glumačke ekipe Adrien Brody, Bobby Cannavale i Lucy DeVito. Film je dobio “NC-17″ predikat (nije dozvoljeno prikazivanje djeci mlađoj od 17 godina) što znači da redatelj Dominik (također i scenarist filma) neće kalkulirati kada je riječ o scenama seksa i prikazu ovisnosti koje se povezuju sa slavnom glumicom…

 

 

THE GREATEST BEER RUN EVER

 

Gdje: Apple Tv Plus

Kada: 30.09

Radnja filma neobičnog imena vraća nas u 1967. godinu. Upoznajemo Chickieja Donohueja, stanovnika New Yorka koji odlazi u ratni Vijetnam. Ne, Chickie nije mobiliziran – on želi odnijeti veću količinu piva prijateljima koji su na prvoj crti bojišnice. Film je inspiriran nevjerojatnom istinitom pričom – ako je suditi prema traileru film se, između ostalog, ozbiljnije bavi i posljedicama sukoba u Vijetnamu na američkog društvo. Redatelj filma je Peter Farrelly (Zelena knjiga , “Glup i gluplji”…) dok glumačku ekipu predvode Zac Ephron, Bill Murray i Russell Crowe. 

 

MR. HARRIGAN’S PHONE 

 

Gdje: Netflix

Kada: 05.10

Foto: Netflix

Gospodin Harrigan iz naslova filma je….pokojnik. Tinejdžer koji je prijateljevao s Harriganom i obavljao za njega poslove ostavit će pokojniku mobitel prije sahrane. Ubrzo nakon posljednjeg ispraćaja, tinejdžer dobiva tekstualnu poruku s broja, mobitela koji je ostavio pokojniku… “Mr. Harrigan’s Phone” ekranizacija je kratke priče Stephena Kinga – redatelj filma je John Lee Hancock (Male stvariOsnivač …) dok glumačku ekipu predvode Donald Sutherland i Jaeden Martell.

 

THE SCHOOL FOR GOOD AND EVIL

 

Gdje: Netflix

Kada: 21.10

Spoj fantastike drame uz dodatak komedije u kojem su glavne junakinje, prijateljice iznenada nađu na suprotnim stranama u borbi dobra i zla. Redatelj filma je Paul Feig (“Slatka mala tajna”, “Špijunka”) – naratorica filma u kojem nastupaju Charlize Theron, Michelle Yeoh, Laurence Fishburne i Ben Kingsley je Cate Blanchett. Fantasy žanr nije česta pojava u filmskoj ponudi i “The School For Good and Evil” svakako će pronaći publiku…

 

 

THE GOOD NURSE

 

Gdje: Netflix

Kada: 26.10

Foto: Netflix

Intrigantna i jeziva istinita priča temelj je filma “The Good Nurse”. Charles Cullen je medicinski tehničar koji je tijekom višegodišnje službe u bolnici skrivio smrt desetaka pacijenata (neke procjene govore kako je Cullen kriv, posredno ili neposredno, za smrt čak 400 pacijenata !!! – dokazana je krivnja za tridesetak žrtava zbog koje je Cullen osuđen na 18 doživotnih zatvorskih kazni). Ključna osoba za otkrivanje Cullena bila je dobra medicinska sestra Amy Loughren. Glavni su glumački aduti filma Jessica Chastain i Eddie Redmayne – redatelj filma je Danac Tobias Lindholm (scenarij za LovJoš jednu rundu ).

 

DISENCHANTED 

 

Gdje: Disney Plus

Kada: 24.11

Foto: Disney

Nastavak “Začarane” iz 2007. godine – riječ o riječ je o koktelu komedije, fantastike, romantike i mjuzikla. Redatelj ove “Disney” zabave za cijelu obitelj je Adam Shankman koji je odabrao vrlo zanimljivu glumačku ekipu u kojoj se, između ostalih, nalaze Amy Adams, James Marsden i Patrick Dempsey.

 

GUILLERMO DEL TORO’S PINOCCHIO

 

Gdje: Netflix

Kada: 09.12

Robert Zemeckis nije jedini koji je ove jeseni odlučio ekranizirati priču o Pinocchiju. Meksički filmaš Guillermo Del Toro također je ekranizirao priču o lutku koji postaje dječak, ali je njegova vizija bitno drugačija. Film je snimljen stop-motion animacijom, radnja je smještena tridesetih godina u Italiji (vrijeme fašizma) – Del Toro je u više navrata spomenuo kako želi ekranizirati priču Carla Collodija. Želje je ispunjena, Pinocchio stiže uskoro – glasove likovima u filmu posudili su Ewan McGregor, Ron Perlman, Finn Wolfhard, Gregory Mann, David Bradley, John Turturro i Cate Blanchett.

 

 

GLASS ONION: A KNIVES OUT MISTERY

 

Gdje: Netflix

Kada: 23.12

Foto: Netflix

Jedno od najugodnijih kino iznenađenja filmske 2019. godine bila je kriminalistička priča poznata pod naslovom Nož u leđa Nakon uspjeha filma “Netflix” je brže-bolje otkupio prava na film i nastavke te se istražitelj Benoit Blanc vraća krajem godine. Redatelj i scenarist filma je Rian Johnson – uz Craiga koji se polako navikava na život bez Jamesa Bonda u filmu nastupaju Edward Norton, Dave Bautista, Ethan Hawke, Jessica Henwick i Kate Hudson.

 

WHITE NOISE

 

Gdje: Netflix

Kada: 30.12

Prije tri godine američki redatelj Noah Baumbach snimio je obiteljsku dramu Priča o braku . Film je imao izvrsnu gledanost na “Netflixu”, zapaženo je prošao na festivalima i kod kritike – film je nominiran u šest kategorija za nagradu “Oscar” (Laura Dern je potvrdila nominaciju). Krajem godine stiže “White Noise” još jedna obiteljska, filmska priča directed by Noah Baumbach (ali ovdje uz dramu postoji i doza horora). Prve reakcije s festivala na kojima je film prikazan su pozitivne – u filmu nastupaju Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle i Raffey Cassidy.

 

 

Goodtaking kino najavu za jesen 2022. godine možete pročitati OVDJE 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)