Naslovnica Aktualno NAJAVA: SERIJE – JESEN 2021

NAJAVA: SERIJE – JESEN 2021

2130
0
Foto: Netflix

Pred Vama je GOODTALKING pregleda najzanimljivijih serija koje će imati premijeru u idućim mjesecima. Također, možete pročitati i datume početka prikazivanja novih sezona dobro nam poznatih i gledanih serija….

 

PREMIJERNE SERIJE:

 

American Crime Story: Impeachment

TKO: FX

KADA: 07.09

Novo poglavlje iz serije “American Crime Story” serijala tematizira aferu Clinton-Lewinsky koja je Billa Clintona, tadašnjeg predsjednika SAD-a zamalo koštala funkcije (Senat je spasio Clintona unatoč činjenici da je isprva lagao negirajući bilo kakav odnos s Monicom Lewinsky). S obzirom na prethodne slučajeve koje je serija obradila možemo očekivati detaljan prikaz slučaja koji je mjesecima tresao Ameriku. U glavnim ulogama nastupaju Clive Owen (!) kao Bill Clinton, Beanie Feldstein je Monica Lewinsky te Edie Falco i Sarah Paulson.

 

 

Prizori iz bračnog života (Scenes from a Marriage)

TKO: HBO

KADA: 13.09

Glavni HBO serijski adut za jesen 2021. godine je inspiriran filmom Ingmara Bergmana iz 1973. godine. Serija prati kronologiju ljubavnog odnosa između Mire i Jonathana. Serija je prema riječima autora Hagaija Levija (jedan od autora hvaljene i nagrađivane serije “Preljub”) studija muško-ženskih odnosa, uspona i padova jedne ljubavne priče. Mira i Jonathan su Jessica Chastain i Oscaar Isaac (njihova nova suradnja nakon nastupa u podcijenjenom filmu Godina nasilja …

 

Y: THE LAST MAN

TKO: FX

KADA: 13.09

U svijetu ne tako daleke budućnosti Yorick Brown ostao je jedini muškarac na svijetu. Sve ostale pripadnike muške populacije pokosila je globalna pandemija – “Y: The Last Man” prati doživljaje i avanture posljednjeg muškarca kojeg glumi Ben Schnetzer – ženski dio glumačke ekipe predvode Diane Lane, Ashley Romans i Olivia Thirby.

 

FONDACIJA (The Foundation)

TKO: Apple TV Plus

KADA: 24.09

 

Kompleksna je i intrigantna priča koja se može pronaći u knjizi Isaaca Asimova na kojima se temelji serija “The Foundation”. Radnja se odvija tijekom više stoljeća – ključni lik priče je matematičar Hari Seldon koji je razvio znanstvenu granu pod imenom psihohistorija. Koristeći psihologiju mase Seldon može predvidjeti budućnost, ali samo na velikom uzorku. Što je uzorak manji to je veća mogućnost greške. Seldon pogled u budućnost previđa pad Galaktičkog carstva i doba mraka koje će trajati trideset tisuća godina…

Prethodne rečenice tek su zaplet i mali dio slojevite priče. “Fondation” ima materijala za veliki broj sezona – kao najpoznatijeg autora treba spomenuti Davida S. Goyera odgovornog, između ostalih, za priče filmova “Grad tame”, “Vitez tame” i “Blade”.

Glumačku ekipu predvodi Jared Harris u ulozi znanstvenika Seldona. U prvoj sezoni nastupaju i Cassian Bilton, Laura Birn, Lou Llobell, Terrence Mann, Leah Harvey i Lee Pace. Sudeći prema traileru ljubitelje znanstvene fantastike i Asimova čekaju zanimljivi serijski sati…

 

LA BREA 

TKO: NBC

KADA: 28.09

Serija zanimljivog zapleta i slabo poznate glumačke ekipe. Priča počinje u trenutku kada se usred Los Angelesa otvori ogromna rupa. Pojava koju nitko ne može objasniti razdvaja obitelji i prijatelje – mnogi su ostali u rupi, ali to ne znači da su pokojni…

Misteriozna priča koja može krenuti u mnogim pravcima – nadamo se zanimljivoj drami s dodatkom akcije i pustolovine. Glumačku ekipu predvode Keeva Benn, Jag Bal, Vanessa Buckley i Zyra Gorecki.

 

 

PONOĆNA MISA (Midnight Mass) 

TKO: Netflix

KADA: 24.10

Mike Flanagan autor je vrlo dobre serije Prokletstvo kuće Hill iz 2018. godine. Za nešto manje od dva mjeseca Flanagan predstavlja svoju novu seriju “Ponoćna misa” koja će žanrovski biti na tragu uspješnice premijerno prikazane prije tri godine. “Ponoćna misa” prati dolazak novog svećenika u malu, zatvorenu zajednicu koja generacijama živi na malom otoku. Ubrzo nakon svećenikova dolaska na otoku se počinju događati različita čudesa i dobre stvari kada je zajednica u pitanju, ali stanovnici ubrzo saznaju kako svako čudo ima cijenu…. Glavne uloge u seriji tumače Hamish Linklater, Rahul Abburi, Matt Biedel, Anabeth Gish i Zach Gilford.

 

 

THE BOOK OF BOBA FETT

TKO: Disney plus

KADA: Točan datum nije određen, ali kao mjesec premijere najavljen je prosinac

 

“The Mandalorian” je vjerojatno najbolje što je “Disney” napravio nakon kupnje prava na “Star Wars” svijet od Georgea Lucasa. Nakon uspjeha spomenute serije stiže i “The Book of Boba Fett” u kojoj će, kao što i naslov sugerira, glavni junak biti Boba Fett. O radnji se ne zna gotovo ništa, ali ono što je poznato kako je Temeura Morrison ponovo u kostimu Bobe Fetta dok u ulozi Fennec Shand nastupa Ming-Na Wen.

 

 

DATUMI novih sezona poznatih nam serija:

Kad padne mrak (What We Do in the Shadows) – sezona treća (02.09)

Kuća od papira (La Casa de Papel) – sezona peta (03.09)

Lucifer – sezona šesta (10.09)

Nasljeđe (Succession) – sezona treća (listopad)

Vještac (The Witcher) – sezona druga (17.12)

Cobra Kai – sezona četvrta (prosinac)

Patrola prokletih (Doom patrol) – sezona treća (23.09) 

 

 

Prethodni članakRECENZIJA: DELHI CRIME – indijska “Žica” pogađa u žicu
Sljedeći članakNAJAVA: KRIVNJA (2021)
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime