Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: ZMAJEVA KUĆA

PRVI POGLED: ZMAJEVA KUĆA

1813
0
Foto: HBO Max

Iako je posljednja sezona Igre prijestolja kod većine obožavatelja izazvala nezadovoljstvo epskih razmjera, HBO ide dalje u potrazi za serijom koja bi zamijenila ogromnu popularnost koju je “Igra prijestolja” imala tijekom prikazivanja. Prva serija koja je svojevrsni prednastavak ili, popularnije rečeno, prequel “Igre prijestolja” je “House of the Dragon”….

Prije nekoliko tjedana George R.R. Martin i HBO potpisali su petogodišnji ugovor prema će pisac i scenarist isporučiti određenu količinu sadržaja za HBO Max platformu. O kojoj je količini sadržaja riječ nije objavljeno – prvi projekt kojim Martin počinje novi ugovor je serija “House of the Dragon”.

 

 

“Zmajeva kuća” temelji se na Martinovoj knjizi “Fire & Ice” – radnja serije događa se nekoliko stoljeća prije događaja u “Igri prijestolja”. U fokusu priče je kuća Targaryen i vrijeme prije i tijekom rata nazvanog “Dance of the Dragons” (Ples zmajeva – iz naslova se može zaključiti kako zmajeva neće nedostajati)…

HBO je objavio prve fotografije sa snimanja koje je nedavno počelo. Glumačku ekipu serije predvode Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Eve Best, Sonoya Mizuno i Fabien Frankel. Uz Martina kao autori serije spominju se Miguel Sapochnik i Ryan J. Condal.

“House of the Dragon” stiže 22.08…2022 godine…

Rhaenyra Targaryen (Emmy D’Arcy) i Daemon Targaryen (Matt Smith) – Foto: HBO
Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) – Foto: HBO

 

Alicent Hightower (Olivia Cooke) i Otto Hightower (Rhya Ifans) – Foto: HBO

 

Prethodni članakPRVI POGLED: 1899
Sljedeći članakRECENZIJA: HOLLYWOODSKA PREVARA
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime