PRVI POGLED: ZMAJEVA KUĆA

Iako je posljednja sezona Igre prijestolja kod većine obožavatelja izazvala nezadovoljstvo epskih razmjera, HBO ide dalje u potrazi za serijom koja bi zamijenila ogromnu popularnost koju je “Igra prijestolja” imala tijekom prikazivanja. Prva serija koja je svojevrsni prednastavak ili, popularnije rečeno, prequel “Igre prijestolja” je “House of the Dragon”….

Prije nekoliko tjedana George R.R. Martin i HBO potpisali su petogodišnji ugovor prema će pisac i scenarist isporučiti određenu količinu sadržaja za HBO Max platformu. O kojoj je količini sadržaja riječ nije objavljeno – prvi projekt kojim Martin počinje novi ugovor je serija “House of the Dragon”.

“Zmajeva kuća” temelji se na Martinovoj knjizi “Fire & Ice” – radnja serije događa se nekoliko stoljeća prije događaja u “Igri prijestolja”. U fokusu priče je kuća Targaryen i vrijeme prije i tijekom rata nazvanog “Dance of the Dragons” (Ples zmajeva – iz naslova se može zaključiti kako zmajeva neće nedostajati)…

HBO je objavio prve fotografije sa snimanja koje je nedavno počelo. Glumačku ekipu serije predvode Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Rhys Ifans, Eve Best, Sonoya Mizuno i Fabien Frankel. Uz Martina kao autori serije spominju se Miguel Sapochnik i Ryan J. Condal.

“House of the Dragon” stiže 22.08…2022 godine…

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) – Foto: HBO

 

Alicent Hightower (Olivia Cooke) i Otto Hightower (Rhya Ifans) – Foto: HBO

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)