Naslovnica Novo PRVI POGLED: SPACE JAM – NOVA LEGENDA

PRVI POGLED: SPACE JAM – NOVA LEGENDA

990
0
Photo: Warner Bros. Pictures

 

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

Davne 1996. godine Chicago Bullsi predvođeni Michaelom Jordanom, najvećim igračem u povijesti Igre, osvojili su četvrti od ukupno šest naslova. Iste godine, izašao je i “Space Jam” animirano – igrani film u kojem je Jordan glavna ljudska uloga (uz podršku Bugs Bunnyja, Lole, Daffy Ducka i ostalih animiranih junaka). Radnja filma je priča košarkaškoj utakmici između aliena i animiranih junaka pojačanih Jordanom – alieni su su ukrali košarkašku vještinu poznatih igrača (među kojima su Charles Barkley i Patrick Ewing). Utakmica završava kao i mnoge važne u Jordanovoj karijeri – bez obzira na to što je riječ o kombinaciji animirano-igranog filma “Space Jam” su gledali i odrasli ljubitelji filma. Jedan od razloga je i glumačka ekipa (Bill Murray, Danny De Vito i Wayne Knight (Newman iz “Seinfelda”) te mnogobrojne košarkaške zvijezde koje se pojavljuju u filmu (uz spomenute Barkleyja i Ewinga tu su i Larry Bird, Larry Johnson, Shawn Bradley… Dvadeset i pet godina kasnije došlo je vrijeme za uzvrat. S nekim novim imenima, novom mjestu i novom motivacijom kada je riječ o pobjedi na košarkaškom igralištu…

Photo: Blitz/Promo

Ono što je bio Jordan za prvi film u nastavku je LeBron James. Jamesova košarkaška karijera već sada je impresivna, ali LeBron polako gradi i karijeru u Hollywoodu. Ugodno je iznenadio funkcionalnim glumačkim nastupom u komediji Kaos u glavi – LeBron je producent još jednog reboota horora “Petak 13” čije bi snimanje uskoro trebalo početi.

Uz LeBrona tu su i animirani likovi iz prvog filma, Don Cheadle također nastupa u filmu – po uzoru na prethodnika u filmu se pojavljuje i više košarkaških zvijezda (Klay Thompson, Draymond Green, Chris Paul, Damian Lillard, Anthony Davis…).

Premijera filma najavljena je za 16.07. – “Space Jam: Nova legenda” istovremeno dolazi u kino dvorane i na HBO Max platformu….

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime