VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 22.01:

 

RTL, 22.00: Teška meta (Hart Target)

Sreli se Belgijanac i Kinez u Hollywoodu. Rezultat? Vrlo dobar akcijski film, najbolje od Belgijanca. Kinez je redatelj John Woo, Belgijanac Jean Claude Van Damme – film je “Teška meta”. JC Van Damme je lutalica iz New Orleansa kojeg slučajna poznanica angažira kako bi pronašao njenog oca. Bourdeaux (tako je ime lika kojeg Van Damme tumači) prihvaća posao i počinje istraživati… Negativac filma je uvijek zanimljivi Lance Henriksen.

SUBOTA, 23.01:

 

HTV 1, 20.10: Pijev život (Life of Pi)

“Pijev život” jedan je od najboljih primjera kako izgleda film u kojem su efekti svih vrsta u službi radnje filma. Ang Lee isporučio je magiju (film blista na velikom platnu kroz 3D naočale gledatelja. Odrasli Pi Patel pripovijeda novinaru događaj iz prošlosti – selidbu iz Indije u Kanadu kada je preživio oluju svih oluja. Priča filma bavi se, između ostalog, religijama, obitelji odnosu prema životinjama. Uz mladog Patela glavni je glumac tigar Richard Parker. Spektakularan, ali i intiman film velikog redatelja koji je ove godine razočarao filmom “Geminim Men”.

GOODTALKING recenziju možete pročitati OVDJE  

DOMA TV, 21.35: Neslomljivi (Unbreakable)

Godinu dana nakon “Šestog čula” nova suradnja Willis/Shyamalan (redatelj i scenarist filma) – za mnoge ljubitelje filma najbolji redateljev film i jedna od najboljih glumčevih uloga u karijeri. Willis je David Dunn jedini preživjeli stravične nesreće. Neki Dunnovo preživljavanje nazivaju srećom, neki sudbinom, ali tako ne misli Elijah Price koji ima drugačije mišljenje i planove s jedinim preživjelim. Shyamalan ugođaj je opet prisutan, ponovo imamo neočekivani razvoj radnje i završetak filma. Willis i Samuel L. Jackson vrlo dobri – u filmu nastupa i Robin Wright.

NOVA TV, 22.50: Šifra U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.)

Ugodno iznenađenje iz radionice Guya Ritchieja. Špijunski triler čija je radnja smještena u doba Hladnog rata inspirirana je istoimenom televizijskom serijom iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ritchie je relaksirao priču humorom – akcije ionako ne nedostaje. Redatelj je pogodio izborom glumačke ekipe – Arnie Hammer, Henry Cavill i Alicia Vikander također su razlog za gledanje filma.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

NEDJELJA, 24.01:

 

HTV 2: 20.05: Kišni čovjek (Rain Man)

Uloga Raymonda Babbitta donijela je Dustinu Hoffmanu veliki broj nagrada uključujući “Oscara” za najbolju glavnu mušku ulogu. Raymond je u tridesetim, možda četrdesetim godinama, autist koji je naslijedio tri milijuna dolara. Raymond ima i brata Charlieja koji nije znao za brata i koji želi, prije svega, novac od nasljedstva. Do novca može doći ako dobije skrbništvo nad Raymondom….

Uspjeh filma, između ostalog, leži u vrlo dobroj interakciji između Cruisea i Hoffmana. Film vrlo dobrog soundtracka u kojem je ljubav i odgovornost prema bratu pobijedila dolare.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)