VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA: 09.01

HTV 1, 22.10: Opasan let (Con Air)

Akcijski film u kojem nastupaju mnogi poznati i rado gledani glumci. Priča prati avion koji prevozi kriminalce – jedan od njih je  Cameron Poe osuđen za ubojstvo u samoobrani. Ostalo je još nekoliko sati do njegovog izlaska na slobodu. Jedan let avionom, ali stvari se kompliciraju kada zatvorenici predvođeni Virusom preuzimaju kontrolu…

Cage je pozitivni protagonist filma u avionu punom negativaca. Galerija likova koja leti avionom ne može se vidjeti svaki dan (Malkovich, Steve Buscemi, Danny Trejo…), negativaca ne nedostaje. Napeto, ispunjeno akcijom ponekad i žestoko. U filmu nastupa i John Cusack.

HTV 3, od 20.30 – Michael Haneke maraton

U sklopu emisije “Posebni dodaci” na programu su tri film sjajnog njemačkog redatelja Michaela Hanekea. Prvi je na rasporedu “Ljubav” iz 2012. godine, zatim je na redu “Skriveno” iz 2005. godine i na kraju “Funny Games U.S.”. Zahtjevan maraton s obzirom na tematiku i redateljevu naviku da se poigrava s likovima, ali i gledateljima…

NEDJELJA: 10.01

DOMA TV, 21.35: Šesto čulo (Sixth Sense)

Najpoznatiji film indijskog redatelja M. Night Shymalana bio je veliki kino hit te ima jedan od neočekivanijih završetaka (obrata) koji se mogu vidjeti na filmu. Film dojmljivog ugođaja koji potpuno odgovara svijetu živih i mrtvih. “Šesto čulo” promovirao je malog Haleyja Joela Osmenta koji je, uz Toni Collette i Bruce Willisa, glavna glumačka zvijezda filma.

HTV 2, 20.05: Dobro došli, Mr. Chance (Being There)

Politička satira i drama u kojoj briljiraju redatelj Hal Ashby i Peter Sellers. Sellers je gospodin Chance iz naslova filma – riječ je nepismenom vrtlaru koji je gledajući televiziju naučio neke fraze i njima se koristi u svakodnevnom životu. Chance je čitav život proveo kao vrtlar u kući u Washingtonu, ali je morao otići. Spletom okolnosti Chance će završiti u visokom društvu i postati savjetnik predsjednika SAD-a…..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)