VIKEND TV PREPORUKE (20.-22. 11)

PETAK: 20.11

Nova Tv, 23.20: NA RUBU BUDUĆNOSTI (Edge of Tomorrow) – (2014)

Live, Die, Repeat – reklamni je slogan koji je najavljivao film znanstveno-fantastičnu akciju “Na rubu budućnosti”. Priča filma podsjeća na “Beskrajni dan” (Bill Murray), ali puno su veći ulozi u igri. Visoki časnik američke vojske Bill Cage (njegov je posao propagandno djelovanje) spletom se okolnosti nađe na prvoj crti bojišnice u ratu protiv vanzemaljaca. Bill nije vrhunski ratnik i ubrzo gine, ali se odmah nakon pogibije budi na početku prethodnog dana.

“Na rubu budućnosti” efektna je i eksplozivna kombinacija znanstvene fantastike i akcije. Tom Cruise i posebno Emily Blunt glavne su glumačke zvijezde filma.

SUBOTA: 21.11

Nova Tv, 22.25: KAPETAN AMERIKA: RATNIK ZIME (Captain America: Winter Soldier) – (2014)

“Ratnik zime” vrh je Marvelove superjunačke ponude kada je riječ o prvoj fazi koja završava, kako drugačije nego, Završnicom. Redatelji filma kombiniraju prošlost i sadašnjost, otkrivaju nove detalje o sudbini Kapetana Amerike. Prošlost je zakucala na njegova vrata i to u liku…. starog prijatelja. To je dio priče – “Kapetan Amerika: Ratnik zime” punokrvni je špijunski triler u kojem superjunaci postaju smetnja za ostvarenje špijunskih planova. Akcijske su scene izvrsne – u filmu nastupa i Robert Redford – uloga i protagonist kao da je napisan za starog majstora.

HTV 1, 22.35: DOBRI MOMCI (The Nice Guys)

Ne, ne…nije riječ o “Dobrim momcima” Martina Scoreseja. Ovo su dobri momci Shanea Blakea – priča filma vraća nas u sedamdesete godine prošloga stoljeća. Mjesto radnje: Los Angeles. Holland March (Ryan Gosling) privatni je detektiv koji pamti i bolje dane. Slučajevi koje istražuje nisu vrhunac detektivskog posla, a privatno je u stalnoj borbi s maloljetnom kćerkicom Holly. Jednoga dana na Hollandova vrata zakuca Jackson Healey (Russell Crowe). Jackson je lokalni štemer koji brže udara nego što misli. Jackson i Holland počinju zajedno kreću u potragu za nestalom Amelijom (Margaret Qualley). Amelija je kćerka jedne od najmoćnijih osoba u Los Angelesu i slučajni partneri dogovaraju veliki honorar za potragu.

Kemija između Goslinga i Crowea izvrsna je (svakako treba dodati Margaret Qualley kao  treću važnu članicu glumačke ekipe) film je ispunjen humorom i akcijom.

NEDJELJA: 22.11

RTL, 20.00: TITANIC

Teško je napisati nešto novo o “Titanicu”, filmu o kojem se zapravo sve zna. Tijekom snimanja izgledalo je kako bi film mogao postati promašaj epskih razmjera – vremenske prilike nisu bile naklonjene ekipi filma, rokovi završetka snimanja su pomaknuti nekoliko puta. Pedantni Cameron nije želio nikakve kompromise oko rekonstrukcije nesreće i budžet je probio 200 milijuna dolara. Međutim, priča je imala sretan kraj – film je zaradio gotovo 2.2 milijarde dolara u svjetskoj distribuciji te postao dobitnik 11 Oscara (14 nominacija). Nakon “Titanika” Leonardo DiCaprio je potvrdio status najveće filmske zvijezde svoje generacije, ljubavna priča Rose i Jacka ulazi u filmsku povijest kao i Celine Dion i “My Heart Will Go On”….

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)