Naslovnica Filmovi VIKEND TV PREPORUKE: 18.- 20.09

VIKEND TV PREPORUKE: 18.- 20.09

132
0
Photo: New Line Cinema

SUBOTA 19.09:

HTV 1, 20.05: GLUP I GLUPLJI (Dumb and Dumber)

Malo je filmova koji imaju tako dobro pogođen naslov kao što je slučaj s komedijom braće Farrelly. Harry i Lloyd kreću u pustolovinu života – vratiti ostavljenu torbu gospođi Samsonite (ili kako se već zove). Količina ludorija i gluposti koju Jim Carrey i Jeff Daniels rijetko je viđena – ono što je za gledatelja najvažnije je činjenica da je film zabavan i smiješan.

RTL 2, 20.15: U ZMAJEVOM GNIJEZDU (Enter the Dragon)

Najpoznatiji i, za mnoge, najbolji film prerano preminule borilačke legende. Bruce Lee je Lee, majstor borilačkih vještina koji dolazi na otok gdje je Han organizirao turnir u borilačkim vještinama. Turnir i čitav otok je paravan za trgovinu drogom – Lee kreće u misiju koja je za njega i osobna osveta. Uz Leeja u filmu možemo vidjeti nedavno preminulog Johna Saxona – Bolo Young je jedan od negativaca. U manjoj ulozi pojavljuje se i Jackie Chan.

RTL, 20.00: MARSOVAC (The Martian)

Mark Watney astronaut je i botaničar (važan detalj za priču filma) koji ostaje sam na Marsu. Ostavljen od ostatka posade koja je pretpostavila da je Watney poginuo tijekom razorne oluje astronaut i botaničar pokušat će preživjeti na crvenom planetu. “Marsovac” ne pripada najboljim filmovima Ridleyja Scotta, ali riječ je o zanimljivoj i, ponekad, duhovitoj svemirskoj pustolovinu. Matt Damon predvodi glumačku ekipu u kojoj se nalaze i Jessica Chastain, Sean Bean, Michael Pena, Jeff Daniels, Kate Mara i Chiwetel Ejiofor.

NEDJELJA: 20.09

DOMA TV, 19.55: GOSPODAR PRSTENOVA: PRSTENOVA DRUŽINA

Prvi dio jedne od najboljih trilogija u povijesti filma. Frodo kreće na put prema Mordoru – prati ga družina sastavljena od svih zainteresiranih strana. Osim što prati družinu, prvi film gledatelja upoznaje s Međuzemljem, legendom o prstenovima i protagonistima koji će imati, veće ili manje, uloge u nastavcima. Elijah Wood je Frodo – u filmu nastupaju i Viggo Mortensen, Ian McKellen, Christopher Lee, Ian Holm, Orlando Bloom, Sean Bean, Liv Tyler, Cate Blanchett….

Prethodni članakNAJAVA: THE MANDALORIAN – sezona druga
Sljedeći članakNAJAVA: YOUR HONOR
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime