14 FILMOVA ZA JESEN 2020

Kino dvorane otvorile su vrata – hoće li ona ostati otvorena u idućim mjesecima teško je predvidjeti, ali ostalo je dovoljno zanimljivih naslova čija premijera nije odgođena za iduću godinu. GOODTALKING Vam donosi najzanimljivije filmove koje ćemo gledati ove jeseni.

RUJAN iliti deveti mjesec

04.09:

I’M THINKING OF ENDING THINGS (Netflix)

Charlie Kaufman osebujan je i originalan filmaš. U njegovoj redateljskoj filmografiji nalaze se “Anomalisa” i “Sinegdoha, New York” – impresivnija je scenaristička karijera u kojoj se mogu pronaći naslovi poput “Biti John Malkovich”, “Adaptacija” i “Vječni sjaj nepobjedivog uma”. Novi Kaufmanov projekt inspiriran je istoimenim književnim predloškom Iaina Reida. Kaufman je i scenarist filma – film je spoj drame i trilera uz dodatak horora. Glumačku ekipu predvode Jesse Piemons, Toni Collette i David Thewils.

MULAN

“Disney” nastavlja s live action verzijama klasičnih animiranih priča. Na red je stigla i Mulan. Ratnicu koja kreće u misiju spašavanja oca glumi Yifei Liu. U filmu nastupaju Jet Li i Donnie Yen, redateljica je Niki Caro. Prvi termin premijere bio je krajem trećeg mjeseca, ali zbog poznatih okolnosti film dolazi na velika platna za otprilike dva tjedna. Ljubitelji filmu u SAD film će gledati u kinima, ali će “Mulan” moći kupiti pretplatnici “Disney plus” platforme. Cijena – 29.99 $.

16.09:

KING’S MAN: POČETAK (The King’s Man)

“Kings’man: Početak” nije nastavak već je riječ o prednastavku ili prequelu. Radnja filma odigrava se u vrijeme Prvog svjetskog rata – saznat ćemo kako je nastala “King’s Man” agencija. Redatelj filma je, ponovo, Matthew Vaughn – glumačku ekipu predvode Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Daniel Bruhl, Charles Dance, Djimon Hounsou, Aaron Taylor-Johnson i Harris Dickinson. Glavni negativac je Rhya Ifans u ulozi…Rasputina. Prvi film bio je ugodno iznenađenje, nastavak neugodno – ostaje vidjeti kako hoće li prequel uspjeti zainteresirati publiku…

THE DEVIL ALL THE TIME – Netflix

Mjesec dana ostalo je do početka prikazivanja filma “The Devil All The Time”. Ne, nije riječ o kino premijeri već o početku prikazivanja na “Netflixu” – s obzirom na glumačku ekipu i intrigatan, istoimeni književni predložak koji je poslužio kao inspiracija za film može se reći kako je riječ o jednom od najambicioznijih “Netflix” projekata ove godine. Redatelj i jedan od scenarista filma je Antonio Campos (serija “The Sinner”) – vrlo zanimljivu glumačku ekipu predvode Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgard, Mia Wasikowska, Haley Bennett i Jason Clarke.

NOVI MUTANTI (The New Mutants)

Mutanti kakve smo gledali u X-Men filmovima vjerojatno su stvar prošlosti. “Dark Phoenix” je pokazao, “Logan” dokazao kao svijet mutanata treba nove ideje. Nove ideje stižu filmom “The New Mutants”. Premijera filma pomaknuta je za nekoliko mjeseci no čini se kako će novi mutanti biti kombinacija horora, akcije i znanstvene fantastike. Redatelj je Josh Boone (Boone je autor i skorašnje serije “Stav” prema književnom predlošku Stephena Kinga) dok u glavnim ulogama nastupaju Maisie Williams, Anya Taylor-Joy i Antonio Banderas. “Novi mutanti” je film čija je premijera odgođena i prije korona krize. Hoće li se čekanje isplatiti saznat ćemo tijekom idućeg mjeseca.

 

LISTOPAD iliti deseti mjesec

02.10:

WONDER WOMAN 1984

Nastavak superuspješnog filma iz 2017 godine nudi retro ugođaj, radnja (ili veći dio radnje) smješten je u osamdesete godine prošlog stoljeća. Redateljica je Patty Jenkins, Gal Gadot ponavlja ulogu superjunakinje, Chris Pine je Steve Trevor. Nova lica su Pedro Pascal i Kristen Wiig. Traileri za film su među najboljima posljednjih godina…

A CALL TO SPY

Špijunski triler koji bi mogao postati hit u predstojećim mjesecima. Inspiriran istinitim događajima, film redateljice Lydie Dean Pilcher vraća nas na početak Drugog svjetskog rata. Nacističke postrojbe okupirale su većinu Europe – Churchill naređuje formiranje posebne špijunske ekipe koja bi trebala operirati u okupiranoj Francuskoj. Glumačku ekipu filma predvode Radhika Apte, Stana Katić i Virginia Hall.

09.10

POKAJNIK (Honest Thief)

U filmu redatelja Marka Williamsa (jedan od autora serije “Ozark”), Liam Neeson je Tom Carter, pljačkaš koji je tijekom karijere skupio devet milijuna dolara. Bez uhićenja, bez otkrivanja identiteta. Nakon što upozna Annie, Tom želi napustiti posao i početi novi život s voljenom ženom. Stvari se kompliciraju kada korumpirani agenti FBI-a optuže Cartera za ubojstvo koje nije počinio…

Uz Neesona u filmu nastupaju Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan i Robert Patrick.

23.10

THOSE WHO WISH ME DEAD

SicarioHell or High Water ( scenarist) i Tragovi u snijegu (redatelj) filmovi su koji su Tayloru Sheridanu donijeli titulu jednog od najzanimljivijeg filmaša današnjice. Novi Sheridanov projekt zove se “Those Who Wish Me Dead” (Sheridan je redatelj i jedan od scenarista filma) – riječ je o trileru u kojem tinejdžer, svjedok ubojstva, postaoje meta plaćenih ubojica. Sheridan je okupio zanimljivu glumačku ekipu koju predvode Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Aiden Gillen i John Berthnal.

SMRT NA NILU (Death On the Nile)

Nakon “Ubojstva u Orient Expressu”, Kenneth Branagh nastavlja s ekranizacijom kriminalističkih romana Agathe Christie. Branagh je redatelj filma i ponovo interpretira Herculea Poirota. “Smrt na Nilu” doista je smrt na Nilu – ubijena je Jacquelin de Bellefort. Ubojstvo se dogodilo tijekom krstarenja Nilom – na brodu se nalazi Poirot koji kreće u potragu za ubojicom. Osima Branagha u filmu nastupaju Gal Gadot, Armie Hammer i Emma Mackey.

 

MANK (Netflix)

Šest godina nakon posljednjeg redateljskog posla (“Nestala” – u međuvremenu je radio na seriji “Mindhunter”), David Fincher ima novi film. “Mank” je priča o Hermanu J. Mankiewiczu, scenaristu filma “Građanin Kane”. “Građanin Kane” redatelja Orsona Wellsa u većini je izbora na ili pri vrhu najboljih i najvažnijih filmova u povijesti. Uz stvaranje priče filma Fincher se pozabavio i privatnim životom scenarista. Herman Mankiewicz je Gary Oldman – u filmu nastupaju i Charles Dance, Amanda Seyried i Lilly Collins. Velika je vjerojatnost kako je “Mank” novi “Netflix” adut u idućoj sezoni filmskih nagrada…

Photo: Netflix

STUDENI ili jedanaesti mjesec

06.11

BLACK WIDOW

Natasha Romanoff je mrtva – živjela Crna udovica. Iako je “Rat beskonačnosti” završio filmsku superjunačku karijeru Crne udovice, ona je dobila svoj film. Radnja je smještena između događaja u “Građanskom ratu” i “Ratu beskonačnosti”, glasine govore kako bi se u filmu mogao pojaviti i Tony Stark. Redateljica filma je Cate Shortland – uz neizbježnu Scarlett Johansson u filmu nastupaju Ray Winstone, William Hurt, David Harbour i Rachel Weisz.

13.11

ZA SMRT NEMA VREMENA (No Time To Die)

Novi film o Jamesu Bondu. Agent 007 ponovo je Daniel Craig (glumac uporno želi pobjeći od uloge tajnog agenta, ali i dalje je on 007) – priča odnosno zaplet filma kaže kako je Bond napustio službu, ali se vraća u akciju na poziv Felixa Leitera agenta CIA-e. Pojavio se novi negativac sa novom tehnologijom koji prijeti svjetskom poretku. Glavnog negativca tumači Rami Malek, ali s obzirom na pojavljivanje Blofelda (Christoph Waltz) nije jedini negativac. U filmu nastupaju sve bolja i sve traženija Ana de Armas zatim Lea Seydoux te Ralph Fiennes, Jeffrey Wright, Ben Whishaw i Naomie Harris.

DEEP WATER

“Devet i pol tjedana”, “Fatalna privlačnost”, “Nemoralna ponuda”, “Nevjerna”….filmovi su britanskog redatelja Adriana Lynea. Niz nastavlja “Deep Water” temeljen na književnom predlošku Patricie Highsmith. Priča prati bračni par – Vica i Melindu Van Allen. Kako bi održao i spasio brak Vic dopušta Melindi povremene ljubavne izlete. Stvari se kompliciraju kada ljubavnici počinju nestajati – glavni osumnjičeni je Vic. Ben Affleck i (ponovo) Ana De Armas bračni su par u psihološkom trileru o braku, nevjeri i osveti.

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)