Naslovnica Uncategorized VIKEND TV PREPORUKE: 19.-21. 06

VIKEND TV PREPORUKE: 19.-21. 06

113
Photo: Screenshot

SUBOTA, 20.06:

JERRY MAGUIRE – DOMA TV, 19.55

Duhovita i emotivna priča o sportskom agentu koji pokušava promijeniti svijet. Zbog promjene gubi posao, sam mora izgraditi odnos s jednim (ali vrijednim) klijentom i pronaći zapravo otkriti sreću u privatnom životu. Cuba Gooding Jr. (“Show me the Money”) nagrađen je Oscarom za ulogu Roda Tidwella – film krase vrlo dobre glumačke izvedbe Cruisea i Renee Zellweger te Jonathana Lipnickija. Feel-Good  koji, s obzirom na odnose u vrhunskom sportu, i dalje izgleda kao moderna bajka.

CIJENA ISTINE (Lincoln Lawyer) – HTV 1, 22.35

Sudska drama/triler u kojem je glavni protagonist odvjetnik iz Los Angelesa. Mickey Haller, uglavnom, brani sitne kriminalce sve do trenutka kada dobiva ponudu da postane branitelj Louisa Rouleta optuženog za ubojstvo. Haller preuzima slučaj, ali ubrzo shvaća kako je novi posao puno kompliciraniji i opasniji nego što, na prvu, izgleda…

Uloga odvjetnika dobro pristaje McConagheyju – “Cijena istine” ima vrlo zanimljivu glumačku ekipu (Bryan Cranston, Marisa Tomei, Ryan Phillipe, William H. Macy, John Leguizamo i Michael Pena).

NEDJELJA, 21.06

BRZINA (Speed) – RTL, 20.00

Nedjelja je rezervirana za akciju – na programu su dva filma koji pripadaju među najbolje akcije devedesetih godina prošlog stoljeća. Prvi je “Brzina” redatelja Jana de Bonta koji je, osim komercijalnog uspjeha, napravio veliki posao za karijere Keanu Reevesa i Sandre Bullock. Film nabijen adrenalinom, bez praznog hoda s vrlo uvjerljivim negativcem (Dennis Hopper).

ISTINITE LAŽI (True Lies) – DOMA, 21.50

Veliki akcijski hit Jamesa Camerona obrada je francuskog filma “La Totale!”. Arnold Schwarzenegger je Harry Tasker, čovjek koji vodi dvostruki život. Za obitelj on je dosadni prodavač računala, ali Tasker ima i drugi posao – on je tajni agent protuterorističke agencije. Tasker je na tragu terorista i nuklearne bombe – istovremeno istražuje i aktivnosti supruge Helen…

Superskupi Cameronov projekt nabijen je akcijom uz dodatak humora. Nekoliko scena doista je nemoguće opisati (konj u liftu) – uz Schwarzeneggera u filmu nastupaju, nikad bolja, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Bill Paxton, Eliza Dushku, Tia Carrere i Charlton Heston.

Prethodni članakEDWARD NORTON: 10 ODABRANIH
Sljedeći članakJOHN CARPENTER: DESET ODABRANIH
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.