Naslovnica Uncategorized VIKEND TV PREPORUKE: 22.-24.05

VIKEND TV PREPORUKE: 22.-24.05

180
Photo: Tri Star Pictures

PETAK: 22.04

HTV 1, 20.05: TERMINAL

Steven Spielberg je iza, Tom Hanks i Catherine Zeta-Jones isprad kamere u komediji/drami o čovjeku koji postaje stanovnik…aerodroma. Viktor Navorski stanovnik je Krakozije, države u kojoj se dogodio vojni udar. Dogodio se u trenucima dok je Navorski letio u avionu i njegovi su dokumenti nevažeći. Navorski ne može natrag, ali ne može niti naprijed – ostaje živjeti na aerodromu u New Yorku. “Terminal” je zabavna priča o običnom čovjeku u neobičnim okolnostima.

RTL, 22.00: PLANET TAME (Pitch Black)

SF/Horror iz 2000. godine predstavio je filmskom svijetu brzog i žestokog Diesela. Vin Diesela. Rutinski zaplet (svemirski brod mora sletjeti na nepoznat pustinjski planet) pretvara su u vizualno dopadljivu akciju s elementima horora u kojoj je jedini cilj….preživjeti. Jedina šansa za posadu svemirskog broda je tajanstveni Riddick koji se ne boji mraka. Mraka koji na planeti tame donosi…..opasnost…

SUBOTA, 23.05:

RTL, 22.00: CREED

Izgledalo je kako se o priči o Rockyju Balboi više nema što reći, ali scenarist i redatelj Ryan Coogler su pokazali da se priča može nastaviti na pravi način. Stallone je nominiran za Oscara za ulogu Rockyja koji postaje trener Adonisa Johnsona, sina pokojnog Creeda. Uz Stallonea u filmu nastupaju Michael B. Jordan i Tessa Thompson.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

RTL 2, 20.15: ZLATO ZA ODVAŽNE (Kelly’s Heroes)

Unatoč problemima prije premijere (gotovo 20 minuta materijala MGM je izbacio unatoč negodovanju redatelja i ekipe), “Zlato za odvažne” ostvarile su vrlo dobar uspjeh kod publike. Film je, većim dijelom, snimljen u Vižinadi, mjestu u Istri. Radnja filma nas vraća u 1944. godinu – američki vojnik imenom Kelly od zarobljenog njemačkog pukovnika saznaje za ogromne količine zlata. Blago se nalazi pedesetak kilometara od položaja na kojima se nalazi Kelly – vojnik okuplja ekipu i potraga za zlatom počinje. Lov na zlato u kojem sudjeluju Clint Eastwood, Telly Savalas i Donald Sutherland teško je ignorirati….

DOMA TV, 21.35: LEGENDA O JESENI (Legends of the Fall)

“Legenda o jeseni” je, tamo negdje sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, rušila rekorde gledanosti u videotekama. Veliki broj ljubitelja filma oduševljeno je prihvatio priču o obitelji Ludlow – ocu Williamu, pukovniku i njegova tri sina: Alfredu, Samuelu i Tristanu. Braću će privremeno razdvojiti rat u koji odlaze kao dragovoljci – nakon rata prava iskušenja za Ludlowe dolaze kada Samuel dovodi buduću suprugu Susannu na obiteljsko imanje. Obiteljska drama s dodatkom ljubavne priče u turbulentnim povijesnim okolnostima uz nastup Anthonyja Hopkinsa, Brada Pitta, Aidana Quinna i dražesne, fatalne Julie Ormond – to je definicija “Legende o jeseni”.

 

NEDJELJA

RTL, 20.00: ARMAGEDON

Ako ste ljubitelj/ljubiteljica američkih blockbustera kakve radi Michael Bay (“Transformer”,”Bad Boys”, “Pearl Harbour”, “Hrid”….) u nedjelju navečer ne propustite “Armagedon”. Podsjetnik na priču – Zemlji prijeti uništenje: ogromni asteroid približava se velikom brzinom i spasiti nas mogu samo Amerikanci (uz asistenciju pijanog Rusa). Točnije – grupa Amerikanaca predvođena Harryjem S. Stumperom.

Okupio je Bay vrhunsku glumačku ekipu (Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Liv Tyler, Steve Buscemi, Michael Clarke Duncan, Ben Affleck) i snimio film u kojem se njegovi kratki rezovi izmjenjuju vrtoglavom brzinom….

 

 

 

 

Prethodni članakRECENZIJA: POSLJEDNJI PLES
Sljedeći članakRECENZIJA: GOSPODIN MERCEDES
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.