Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: CAPONE

PRVI POGLED: CAPONE

890
0
Photo: Vertical Entertaiment

Nakon zanimljivog SF/trilera “Kronike” i potpunog promašaja zvanog “Fantastična četvorka “, američki filmaš Josh Trank konačno je dovršio novi film. Prema vlastitom scenariju Trank je režirao film o jednom od najpoznatijih mafijaša u povijesti – Alphonsu Gabrielu Caponeu.

Snimanje filma počelo je 2016. godine (naslov filma do prije nekoliko tjedana bio je “Fonzo” – “Capone” je svakako prepoznatljivije i zvučnije), ali iz različitih razloga film će premijeru doživjeti za nekoliko tjedana. S obzirom na situaciju oko koronavirusa velika je vjerojatnost kako “Capone” neće imati kino premijeru već diže direktno na VOD.

Priča filma prati mafijaša pred kraj života – Capone je zatvorenik, teško bolestan i tek je sjena čovjeka koji je bio zakon Chicaga. Prema najavama film tematizira posljednje mjesece Caponeova života te nizom flashbackova prikazuje mafijašev uspon u vrh kriminalne organizacije…

Najveći adut filma je Tom Hardy koji interpretira Caponea – u filmu nastupaju i Kyle McLachlan, Matt Dillon i Linda Cardellini. Treba spomenuti kao je jedan od producenata filma Lawrence Bender, Tarantinov kolega iz videotekarskih dana te dobitnik Oscara za scenarij filma “Pulp Fiction” (zajedno s Tarantinom)…

 

 

 

Prethodni članakPRVI POGLED: DUNE
Sljedeći članakTOM HANKS: 10 ODABRANIH
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime