Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: GREYHOUND

PRVI POGLED: GREYHOUND

Photo: Screenshot

Nakon uloge u “Spašavanju vojnika Ryana” i sudjelovanju u realizaciji serije ZDRUŽENA BRAĆA (“Band of Brothers”) Tom Hanks ponovo sudjeluje u projektu inspiriranom događajima u Drugom svjetskom ratu. Riječ je o “Greyhoundu” filmu temeljenom na istoimenom književnom predlošku C.S. Forrestera prema kojem je scenario napisao – Tom Hanks.

Priča filma vraća nas u 1942. godinu. Hanks je Ernest Kraus zapovjednik američkog razarača koji je pratnja savezničkom konvoju brodova. Prvi Krausov zadatak zahtjevan je i opasan – konvoj se ubrzo nakon dolaska na otvoreno more nađe na meti nacističkih podmornica…

Film redatelja Aarona Schneidera tematizira događaje iz Drugog svjetskog rata koji filmski nisu detaljnije istraženi. Trailer otkriva žestoku akciju (u trenucima izgleda i pretjerano nabrijanu) i napetost. Uz Hanksa u filmu nastupaju Elisabeth Shue, Stephen Graham i Rob Morgan.

Premijera filma pomaknuta je za mjesec dana (razlog je koronavirus) – novi datum je 12.06….

Prethodni članakRECENZIJA: NOVI PAPA
Sljedeći članakRECENZIJA: IZVAN IGRE – iskupljenje pod obručima
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.