Naslovnica Aktualno POGLED U BUDUĆNOST ili pet filmova o kojima će se pričati

POGLED U BUDUĆNOST ili pet filmova o kojima će se pričati

Photo: REX/Shuttershock

GOODTALKING Vam donosi šest filmova koji su trenutno u fazi predprodukcije, postprodukcije ili snimanja. Pet vrlo zanimljivih naslova – za neke od njih datum premijer nije objavljen, ali velika je vjerojatnost kako će svi navedeni naslovi izaći do kraja iduće godine.

THE LAST DUEL 

Premijera: 08.01.2021

Matt Damon i Ben Affleck ušli su u prvu ligu Hollywooda 1997. godine filmom “Dobri Will Hunting”. Affleck i Damon nagrađeni su Oscarom za scenarij i vrata tvornice snova bila su otvorena. Više od dva desetljeća kasnije Damon i Affleck ponovo pišu scenarij (prema književnom predlošku Erica Jagera) i nastupaju u filmu “The Last Duel” – glavni protagonist filma je Jean de Carrouge, vitez koji se nakon završene misije u Škotskoj vraća kući (radnja filma smještena je u 14. stoljeću). Međutim mira nema – ubrzo nakon dolaska de Carrouge saznaje kako je njegova voljena silovana. Počinitelj je prijatelj Jacques LeGris i Jean kreće u osvetu…posljednji dvoboj

Ako Vas Damon i Affleck nisu dovoljno zainteresirali ime redatelja i jednog od glavnih glumaca sigurno hoće. Redatelj filma je Ridley Scott (“Alien”, “Blade Runner”, “Kraljevstvo nebesko”, “Gladiator” dok LeGrisa tumači sve prisutni i sve bolji Adam Driver.

Photo: Getty Images

2. BIOGRAFSKI FILM O ELVISU PRESLEYJU (još uvijek bez naslova)

Premijera: 01.10.2021

Nakon Freddieja Mercuryja i Eltona Johna stižu nam filmske priče o Arethi Franklin, Bobu Dylanu…najzanimljiviji i najočekivaniji glazbeno-biografski film stiže početkom desetog mjeseca iduće godine. Biografija Kralja – Elvisa Presleyja. Redatelj i scenarist filma je Buz Luhrmann (“Moulin Rouge”, “Romeo i Julija”, “Veliki Gatsby”) – Elvisa interpretira Austin Butler (Tex Watson u “Bilo jednom u Hollywoodu”). Tom Hanks je Tom Parker, menadžer pjevača dok je Olivia DeJonge Priscilla Presley. To je, za sada, sve – Luhrmann je izjavio kako želi priču Elvisa Presleyja ispričati na druačiji način. Hoće li uspjeti saznat ćemo za…ima vremena…

Photo: MTV

3. THOSE WHO WISH ME DEAD

Premijera: 23.10.2020

Napisao je scenarij za “Sicario” i “Hell or High Water”. S jednakim je uspjehom režirao (prema vlastitom scenariju) “Tragove u snijegu”. Piše i za televiziju (tv serija “Yellowstone”) – njegovo ime je Taylor Sheridan i ove godine gledat ćemo njegov novi film.

Temeljen na istoimenom književnom predlošku Michaela Koryta film prati priču svjedoka ubojstva kojeg u šumama Montane progone plaćeni ubojice. Prijetnja ne dolazi samo od ubojica već i od velikog požara…

Divljina, ubojstvo….Sheridan je ponovo na domaćem terenu. “Those Who Wish Me Dead” okupio je izvrsnu glumačku ekipu u kojoj, između ostalih, nastupaju, Angelinda Jolie, Nicholas Hoult, Jon Berthnal i Aidan Gillen.

Taylor Sheridan – Photo: Tommaso Boddi/Getty Images

4. DANGEROUS ODDS

Premijera: nepoznato

Margot Robbie jedna je od najtraženijih glumica današnjica. U najavi je desetak projekata u kojem bi Robbie trebala nastupiti. Jedan od njih je “Dangerous Odds” – ne zna se tko će biti redatelj, ne zna se glumačka ekipa, datum premijere….izvjesno je tek da će Margot Robbie (najvjerojatnije) preuzeti glavnu ulogu. Priča, temeljena na istinitim događajima, prati životnu priču Marise Lankester koja je postala doušnik kralja klađenja Rona Sacca. Uspjela je Lankester zaraditi veliki novac – zbog ilegalnog klađenja preselila je u Dominikansku Republiku, ali tada počinje životni pakao kojeg je Lankaster opisala u knjizi prema kojoj će film biti snimljen.

Photo: Mike Marsland/gettyimages.com

5. KILLERS OF THE FLOWER MOON

Premijera: nepoznato, tijekom 2021. godine

“The Irishman” čeka dodjelu “Oscara”, ali Scorsese i De Niro (?) ne miruju. “Killers of The Flower Moon” također je ekranizacija knjige koja opisuje istinite događaje iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Radnja prati policijsku istragu serije ubojstava. Žrtve su domoroci, pripadnici indijanskog plemena u Oklahomi – ubojstva se počinju događati nekoliko mjeseci nakon što je otkrivena nafta na njihovoj zemlji. Scorsese je siguran kao i Leonardo DiCaprio – De Niro je, navodno, još uvijek u pregovorima oko nastupa u filmu, ali nekako se čini da glumac ovu istragu neće propustiti….

 

 

 

 

Prethodni članakSUPERBOWL: najave, traileri…
Sljedeći članakPRVI POGLED: SPIRAL: FROM THE BOOK OF SAW
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.