Naslovnica Filmovi PRVI POGLED: MORBIUS & BLOODSHOT

PRVI POGLED: MORBIUS & BLOODSHOT

648
0
Photo: Screenshot

U nekoliko dana izašle su najave za dva nova superjunačka filma. Filmovi kojima “Sony” pokušava uhvatiti ritam kada su u pitanju “Disney” i “Warner”. Krenimo redom…

BLOODSHOT

Priča stripovske ekranizacije pod imenom “Bloodshot” zapravo je reciklaža i ponavljanje dobro poznatih detalja iz filmske prošlosti. Ray Garrison je poginuo, ali mrtav nije. Garrisona je uskrsnula korporacija koja se bavi vojnom tehnologijom – novi Garrison ima superjunačke moći, ali nema saznanja o prošlosti koja je, većinom, izbrisana. Garrison pokušava saznati istinu o bivšem životu, ali i o ljudima koji su ga oživjeli…

Iz prethodnih rečenica može se vidjeti sličnost filma s nekim filmovima iz prošlosti (npr. “Univerzalni vojnik”). Garrisona interpretira Vin Diesel – u filmu nastupaju i Elza Gonzalez, Guy Pearce i Toby Kebbell. “Bloodshot” režira Dave Wilson – riječ je o Wilsonovu dugometražnom prvijencu. Kvalifikacije za “Bloodshot” Wilson je prošao radeći na videoigrama. Film dolazi u američke kino dvorane 13.03.

 

MORBIUS

Iako je prilično razočarao kao Joker u “Odredu otpisanih” Jared Leto vraća se u superjunački svijet. Leto je Michael Morbius, vrhunski znanstvenik kojeg istraživanje vlastite rijetke bolesti odvede u krivom smjeru. Morbius postaje vampir. Vampir koji svoju potrebu za krvlju rješava ubijanjem kriminalaca. Morbius pripada Spidersvemiru – tamo je u društvu Venoma pa nije teško zaključiti kako Sony želi ponoviti komercijalni uspjeh predstavljanjem novog lika. Redatelj filma Daniel Espinosa snimio je 2010. godine izvrsnu kriminalističku dramu “Snabba cash”, ali je nekoliko godina kasnije snimio groznu ekranizaciju knjige “Dijete 44”. Uz Leta u filmu nastupaju Jared Harris, J.K. Simmons i Adria Arjona. Premijera filma najavaljena je za 31.07….

Prethodni članakMEL GIBSON: 10 ODABRANIH
Sljedeći članakNAJAVA: SNOWPIERCER (serija)
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime