NAJBOLJI TRENUCI U POVIJESTI FILMA (drugi dio)

Idemo dalje – novo poglavlje GOODTALKING najboljih scena u povijesti filma je pred Vama.

1. “Luke i am your father” – ZVJEZDANI RATOVI EPIZODA V: IMPERIJ UZVRAĆA UDARAC (Empire Strikes Back) – (1980)

Jedna od najvažnijih scena serija. Otac je isplanirao kako preuzeti vlast u udaljenoj galaksiji, ali sin je odbio druženje s Tamnom stranom. Ostao je Luke bez ruke, ali uspio se spasiti i vratiti se kao Jedi te donijeti ravnotežu u Silu. Otac je ubio Imperatora, ali vratio se Palpatine i saznali smo kako ima unuku. Unuku koja je donijela mir i dobro i postala Skywalker. Uff ovako napisano stvari izgledaju prilično čudno…u redu, u redu..evo i scene…

2. Obračun u hodniku – čekićanje – OLDBOY  – (2003)

“Oldboy” je, između ostalog, film osvete. Osvete kakvu nitko očekivao nije. Film od kojeg gledatelj može zakuhati i potpuno se izgubiti u priči i protagonistima. Ipak, jedna od najpoznatijih scena filma je akcijska – Oh Dae Su uzima čekić i kreće u obračun s tko zna koliko protivnika. Akcijski biser u velikom, neponovljivom filmu snimljenom u Južnoj Koreji.

3. “My Rifle, pony and me.” – RIO BRAVO – (1959)

Jedan od najboljih vesterna u povijesti ima više scena za pamćenje. Priču znate- šerif Chance i njegova ekipa (Stumpy, Dude, Colorado i lijepa Feathers) protiv plaćenika, revolveraša koji žele osloboditi zatvorenika. Puno pucnjave, obračuna, ali film se pamti i po… pjesmi. Trenuci odmora od akcije i ekipa će, pod budnim okom šerifa, zapjevati….

4. Keyser Soze – PRIVEDITE OSUMNJIČENE – (The Usual Suspects) – (1995)

Dugo nas je redatelj Bryan Singer mučio s odgovorom na pitanje tko je Keyser Soze. Odgovor koji nitko očekivao nije stiže u finalu filma kada redatelj maestralno režiranim minutama zatvara film i otkriva tko je čitavo vrijeme vukao sve konce. Tko film gledao nije neka preskoči video.. u njemu je sve otkriveno.

5. The Sicilian Scene – PRAVA ROMANSA –(True Romance) – (1993)

Nevjerojatna glumačka ekipa okupila se u “Pravoj romansi” Tonyja Scotta iz 1993. godine. Film napravljen prema scenariju Quentina Tarantina (bilo je puno problema oko scenarija i realizacije, Tarantino je bio ljut zbog nekih promjena) ispunjen je dijalozima na kakve nas je Tarantino naviknuo. Iskre posebno frcaju u trenutku kada Dennis Hopper objašnjava mafijašu Christopheru Walkenu njegovo porijeklo. Porijeklo ljudi sa Sicilije.

6. Shootout Scene: VRUĆINA – (The Heat) – (1995)

Film koji je prvi puta u istoj sceni spojio De Nira i Pacina. Iako je mnogim ljubiteljima filma u pamćenju ostao razgovor Vincenta Hanne i Neila McCauley u restoranu (razgovor koji će biti u nekom od narednih poglavlja Goodtalking najboljih scena u povijesti filma) najbolji trenuci izvrsnog filma su pljačka te obračun na ulicama Los Angelesa. Michael Mann je još jednom pokazao da je redateljski The Man. Akcijski trenuci koji pripadaju najboljima u povijesti….

7. People will say we’re in love: KAD JAGANJCI UTIHNU – (The Silence of the Lambs) – (19919

Posljednji susret Clarice Sterling i Hannibala Lectera. Njeno potpuno razotkrivanje pred kanibalom i jednim od najbolje odglumljenih negativaca u filmskoj povijesti. Bizaran odnos, privlačnost završava dodirom i pozdravom….

8. “Get away from her bitch” – ALIENS – (1986)

Stvari izgledaju izgubljeno – podivljala majka svih Aliena napada Newt, Bishop ne može ništa, iskusni ratnici pokojni su. Spas stiže – Ripley pronalazi način kako se suprotstaviti. Kreće završni, epski obračun filma koji se smatra jednim od najboljih nastavaka, ali i znanstveno fantastičnih filmova u povijesti.

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)