12 SERIJA ZA 2020. GODINU

Godina 2019. isporučila je veliki broj zanimljivih i gledanja vrijednih serija. Prije nego stigne GOODTALKING lista najzanimljvijih serija za godinu koja prolazi pred Vama je pogled u budućnost. Lista serija koje ćemo gledati, komentirati u 2020. godini. Riječ je o premijernim serijama – na popisu nema novih sezona poznatih nam serija. Krenimo redom…

1. DRACULA

TKO – BBC/Netflix

KADA: Prvi dani 2020. godine

ZAŠTO GLEDATI: Inspiracija za seriju je književni predložak Brama Stokera. Autori serije su Mark Gatiss i Steven Moffat odgovorni za uspjelo prebacivanje slučajeva Sherlocka Holmesa u današnje vrijeme (tv serija “Sherlock). Radnju serije autori nisu smjestili u današnje vrijeme već priča počinje krajem 19. stoljeća točnije 1897. godine. Prema najavama Dracula putuje u Englesku –  iz “Netflixa” je poslana poruka kako je riječ o novom pogledu na Drakulu i razotkrivanje njegovih slabosti.

Zbog eksplicitnih scena seksa i nasilja serija se ne preporuča mlađima od 18. godina (dakle konačno Drakula koji je pravi Drakula), glumačku ekipu predvode Claes Bang, Dolly Wells i Morfydd Clark. Tri epizode serije premijerno će biti prikazane u prvim danima 2020. godine na BBC-ju – serija je dostupna na “Netflixu” od 04.01.2020…

2. AUTSAJDER

TKO: HBO

KADA: 13.01

Pisac ovih redaka imao je prilike pogledati “Autsajdera” i može se reći da je riječ o seriji koja će sigurno privući pažnju, prije svih, ljubitelja Stephena Kinga. Autor serije je HBO veteran Richard Price – glumačku ekipu predvode Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo i Jason Batemna. Opširnije o seriji možete pročitati OVDJE

3. STAR TREK: PICARD

TKO: CBS

KADA: 23.01

S puno optimizma CBS čeka premijeru serije. Druga je sezona potvđena i optimizam nije bez pokrića. Radnja serije je smještena iza događaja u seriji “Zvjezdane staze: Generacije” iz 1987. godine. Glavni protagonist je, kako se iz naslova može pročitati jedan od najomiljenih likova “Star Trek” priče – Jean- Luc Picard. Uz neizbježnog Patricka Stewarta u prvoj sezoni (10. epizoda) gledat ćemo, između ostalih, i Jonathana Frakesa odnosno Williama Rikera i još neke poznate nam članove Star Trek ekipe. Najave i traileri obećavaju povratak Picarda kakav zapovjednik zaslužuje.

4. QUIZ

 

TKO: Left Bank Pictures

KADA: Točan datum nije određen, ali iduće godine sigurno.

Sjećate se Charlesa Ingrama? Ako Vam ime nije poznato, Ingramova prevara u engleskoj verziji kviza “Tko želi biti milijunaš?” možda Vam govori više ? Ne? Još bolje – mini serija od tri nastavka upoznaje nas s pripadnikom britanske vojske koji je osvojio milijun funti, ali nikada u novcu uživao nije. Glavnu ulogu u seriji Matthew Macfayden…

5. ZAVJERA PROTIV AMERIKE (The Plot Against America)

TKO: HBO

KADA: 16.04

 

“Zavjera protiv Amerike” temeljena je na istoimenom romanu Phillipa Rotha. Poput serije THE MAN IN THE HIGH CASTLE poigrava se s poviješću – radnja se odvija u 1940. godini. Pilot i simpatizer nacista Charles Lindbergh pobjeđuje na predsjedničkim izborima, osvaja vlast i počinje suradnju s Hitlerom. Posljedice Lindberghove pobjede na izborima potpuno mijenjaju sliku Amerike….

U središtu priče je Židovska obitelj koja se mora nositi s posljedicama nacističkog simpatizera na vlasti. Jedan od autora serije je David Simon – kada je tvorac “Žice” u blizini neke serije to je uvijek dobra vijest. Glavni glumački aduti – Winona Ryder, Ben Cole, Zoe Kazan i John Turturro. Serija ima osam epizoda…

6. HUNTERS

TKO: Amazon

KADA: Najkasnije do početka šestog mjeseca

Ponovo nacisti, ali u drugačijoj priči. Radnja serije smještena je u 1977. godinu. Mjesto radnje New York – Meyer Offerman vodi skupinu lovaca na naciste koji otkrivaju zavjeru visokopozicioniranih dužnosnika. Riječ je o bivšim pripadnicima nacističkog pokreta te njihovim mlađim sljedbenicima. Konačni cilj je stvaranje Četvrtog Reicha na teritoriju SAD-a….

Priču serije osmislilo je šest autora – riječ je o originalnoj ideji, “Hunters” nije adaptacija književnog predloška ili obrada već viđenog. Jedan od producenata serije je Jordan Peele (“Mi”, “Bježi!) – najveći adut serije je Al Pacino u ulozi Meyera Offermana. U seriji nastupaju, između ostalih, i Lena Olin te Logan Lerman. “Hunters” ima deset jednosatnih epizoda.

7. THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER

 

TKO: Disney Plus

KADA: tijekom godine, točan datum nepoznat

“Disney plus” je odlično startao kao i njihov prvi veliki serijski projekt “The Mandalorian”. Nakon “Star Wars” svijeta “Disney” iduće godine kreće s prikazivanjem prve od mnogih “Marvel” superjunačkih serija. “The Falcon and The Winter Soldier” ima šest epizoda, autor serije je Kari Skogland (radio na priči o Johnu Wicku). Glumačka ekipu predvode Anthony Mackie, Sebastian Stan i Daniel Bruhl.

8. HIGH FIDELITY

TKO: Hulu

KADA: 14.02

Serija inspirirana istoimenom knjigom Nicka Hornbyja. Filmsku je ekranizaciju “High Fidelity” doživio 2000. godine (John Cusack je tumačio glavnu ulogu) – dvadeset godina kasnije “High Fidelity” dobiva seriju. Autorice Veronica West i Sarah Kucserka najavljuju malo drugačiju priču u odnosu na događaje u knjizi. Glavni glumački adut serije je Catwoman Zoe Kravitz, prva sezona ima 10. epizoda.

9. LOVERCRAFTOVA ZEMLJA (Lovercraft Country)

 

TKO: HBO

Kada: Sredinom 2020. godine

Još jedna adaptacija – riječ je o ekranizaciji istoimenog romana Matta Ruffa. Glavni protagonist serije je Atticus Black koji, nakon nestanka oca, kreće na putovanje Amerikom u društvu prijateljice i ujaka. Radnja je smještena u pedesete godine prošlog stoljeća – serija kombinira različite žanrove (drama, horor, fantastika). Putovanje tamnom stranom Amerike susret je s rasizmom i čudovištima. Ljudskim i onim drugima…. Autori serije su Misha Green i Jordan Peele, jedan od producenata serije je J.J. Abrams. Prva sezona ima deset epizoda.

10. THE LORD OF THE RINGS

TKO: Amazon

KADA: Krajem 2020. ?

Datum premijer nije otkriven, ali postoji mogućnost da serija “Gospodar prstenova” krene s prikazivanjem krajem godine. Više od 250. milijuna dolara (za sada) uloženo je u realizaciju nove priče čija radnja neće imati poveznice s filmskom trilogijom. Autori serije su John D. Payne i Patrick McKay – prvi potvrđeni članovi glumačke ekipe su Morfydd Clark, Ema Horvath i Markella Kavenagh.

11. RATCHED

TKO: Netflix

KADA: rujan 2020

Najveća čudovište nisu predmet mašte već imaju ljudsko lice. Oni ili one su među nama. Jedno od najupečatljivijih čudovišta s ljudskim licem je sestra Ratched iz “Leta iznad kukavičjeg gnijezda”. Upravo sestra Ratched iduće godine dobiva seriju u kojoj ćemo pratiti događaje prije filma. Velika očekivanja od serije mogu se pročitati iz potvrđene druge sezone iako je do premijere ostalo više od devet mjeseci. Autori serije su Ewan Romansky i Ryan Murphy. Nova sestra Ratched je Sarah Paulson – pored nje u seriji nastupaju Don Cheadle, Sharon Stone i Vincent D’Onofrio.

12. MRS. AMERICA

Photo: FX Network

TKO: FX Network/Hulu

KADA: nepoznato, iduće godine sigurno

Istinita priča iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. U centru priče borba je za ženska prava – radnja prati konzervativnu aktivisticu Phyllis Schlalfy i njen sukob s feministicama. Schlalfy intepretira Cate Blanchett – u seriji nastupaju i Elisabeth Banks, James Mardsen i Sarah Paulson.

 

 

Share

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)