Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: THE BATMAN

PRVI POGLED: THE BATMAN

2577
2
Photo: Warner Bros

 

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE

 

U redu, ostalo je puno vremena do premijere novog filma o Batmanu. Premijera je najavljena za 04.03.2022 godine, ali novi je Batman u središtu zanimanja iz više razloga. “Joker” koji posljednjih tjedana dominira na svjetskim kino blagajnama pokazao je kako se likovi iz DC svijeta mogu iskoristiti na pravi način te postati komercijalni i kreativni uspjeh. “Joker” je postao film s najvećom zaradom kada su u pitanju projekti koji imaju “R” predikat (mlađi od 17 godina film mogu gledati uz pratnju roditelja) i velika je vjerojatnost da će i “The Batman” biti žešći, mračniji i nasilniji za razliku od prethodnih DC filmova poput “Lige pravde”, “Odreda otpisanih” i “Zore pravednika”. Drugi razlog medijske pažnje je izbor glumaca koji je izazvao brojne reakcije od kojih su mnoge bile vrlo negativne. Krenimo redom – Goodtalking Vam predstavlja ključne ljude novog filma o Batmanu…

REDATELJ: Matt Reeves

Photo: Imdb

Odabri Reevesa za redatelja zanimljiv je i, čini se, pravi odabir. Reeves u filmografiji ima filmove poput “Cloverfielda”, uspjele američke verzije “Pustite me unutra” te dva od tri filma “Planet majmuna” trilogije (“Rat” i “Revolucija”). Iz prethodnih se filmova može vidjeti da Reeves može biti dovoljno mračan i nasilan za novi Batman film (upravo je takav i prvi trailer). Problem za redatelja kao i za čitav projekt mogao bi nastati ako se pokažu točnima glasine koje najavljuju veliki broj negativaca. Gomilanje likova nije se pokazalo najsretnije rješenje u prethodnim DC projektima.

GLUMAČKA EKIPA: Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Jeffrey Wright, Paul Dano, Andy Serkis, Colin Farrell, John Turturro

Photo: Warner Bros/Getty Images

Pattinson je pripreme za film počeo učenjem osnove jiu-jiutsua – novi se Batman priprema za akcija, ali teško se bilo pripremiti na rafalnu paljbu na društvenim mrežama kada je objavljeno kako je Pattinson novi Batman. Stravično podcjenjivanje Pattinsona koje temelje ima u “Sumrak” sagi potpuno je neopravdano. U redu, možda će Pattinson biti neuvjerljiv u ulozi Batmana, ali o tome se ozbiljno može raspravljati kada vidimo konačni proizvod (svojedobno je i Ledger ismijavan kao novi Joker – znamo svi kako je priča završila) . Potpuno je promašeno ocjenjivati Pattinsona isključivo kroz nastup u “Sumraku”. Pattinson je napravio iskorak nakon “Sumraka” – nanizao je nekoliko zapaženih uloga (“The Rover”, “Cosmopolis”, “Good Time” – uloga u filmu je bila ključna u izboru Pattinsona kao Batmana, “Izgubljeni grad Z”) i radio s, između ostalih, Davidom Cronenbergom, Jamesom Grayom te je izabran u glumačku postavu novog filma Christophera Nolana (“The Tenet”). Da, Pattinson je davno prerastao “Sumrak”.

Veliki su prigovori oko izbora Jeffreyja Wrighta kao šefa policije Gordona. Wright je prvi crni Gordon i mnogima je takav izbor preveliki odmak od izvornika. S obzirom na dosadašnje glumčeve nastupe (“Westworld”, “Carstvo poroka”…) Wright bi mogao biti dobar u ulozi Gordona.

Photo: Warner Bros

Najveće nepoznanica je Zoe Kravitz kao Catwoman. Ljepota i privlačnost nije sporna no kako će Zoe izgledati u ulozi opterećenoj groznim izdanjem Halle Berry, ali i nezaboravnom, izvrsnom ulogom Michelle Pffeifer teško je predvidjeti – glumica ima iskustva u filmovima o superjunacima (“X-Men: Prva generacija”, “Spider-Man: Novi svijet” – glas Mary Jane Watson), ali Catwoman je najveći superjunački izazov u karijeri tridesetogodišnje glumice.

Za kraj ostaje Paul Dano. Glumac stvoren za negativca koji ima psiho crtu viđenu u više filmova (“Zatočene”, “Ruby Sparks”…). Edward Nashton odnosno Riddler teatralan je i misteriozan negativac. Dano je, čini se, dobar izbor. Neprepoznatljivi Colin Farrell je Osvald Cobblepot odnosno The Penguin

Novi Alfred je Andy Serkis.

Novi Batman, Catwoman te negativci su mlađi i prate razvoj poznatih nam protagonista…

Photo: Warner Bros

Premijera filma najavljena je za 04.03.2022 – “The Batman” već sada privlači veliku pažnju. Mnogi su detalji nepoznati, ali, sudeći prema prvom traileru, velika je vjerojatnost kako će priča o Batmanu biti mračna i nasilna. Ako film doživi komercijalni uspjeh, budućnost nam donosi susret najdražih neprijatelja – Batmana i Jokera. Pattinsona i Phoenixa.

 

 

 

 

ROBERT PATTINSON kao BATMAN – prvi pogled….

2 KOMENTARI

  1. Ja sam skeptično optimistična, smatram da je strip materijal prikladan mnoštvu izvedbi, prikladnih vremenu/prostoru/društvu, kao i knjige koje imaju sreću više puta biti predloškom za film/seriju
    Casting? 🙂 U najmanju ruku hrabar, jer čudan baš i nije, niti iznenađujući
    Uspjeh? To je uvijek sporno, kao i izvedba (koliko će kome smetati ovo ili ono

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime