Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: HUNTERS

PRVI POGLED: HUNTERS

631
0
Photo: Amazon Prime Video

Sjećate se filmova “Maratonac” (Laurence Olivier, Roy Scheider i Dustin Hoffman) i “Momci iz Brazila” (Gragory Peck, James Mason , mlađahni Steve Guttenberg i ponovo Laurence Olivier) ? Osim što su snimljeni sedamdesetih godina prošlog stoljeća spomenuti filmovi imaju sličan motiv na kojem su nastali. Prikazuju djelovanje ratnih zločinaca, pripadnika nacističke vojske desetljećima nakon završetka Drugog svjetskog rata. Na sličnoj je ideji zamišljena i serija “Hunters”.

Radnja serije smještena je u 1977. godinu. Mjesto radnje New York – Meyer Offerman vodi skupinu lovaca na naciste koji otkrivaju zavjeru visokopozicioniranih dužnosnika. Riječ je o bivšim pripadnicima nacističkog pokreta te njihovim mlađim sljedbenicima. Konačni cilje je stvaranje Četvrtog Reicha na teritoriju SAD-a….

Priču serije osmislilo je šest autora – riječ je o originalnoj ideji, “Hunters” nije adaptacija književnog predloška ili obrada već viđenog. Jedan od producenata serije je Jordan Peele (“Mi”, “Bježi!) – najveći adut serije je Al Pacino u ulozi Meyera Offermana. U seriji nastupaju, između ostalih, i Lena Olin te Logan Lerman. “Hunters” ima deset jednosatnih epizoda, premijera se očekuje početkom 2020. godine.

 

Prethodni članakPRVI POGLED: ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK
Sljedeći članakKUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA – Dennis Franz
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime