Naslovnica Aktualno PRVI POGLED: GOSPODA (THE GENTLEMEN)

PRVI POGLED: GOSPODA (THE GENTLEMEN)

1266
0
Photo: Screenshot

Bilo je to davno, prije više od dvadeset godina kada je engleski filmaš Guy Ritchie na prepad i sa stilom osvojio publiku Godine 1998. izašao je njegov dugometražni redateljski prvijenac “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške” – film kojeg mnogi i danas smatraju najboljim iz redateljeve filmografije. Uslijedio je “Snatch” (čudnovatog domaćeg prijevoda “Zdrpi i briši”) snimljen s većim novcem i opasno jakom glumačkom ekipom. Pokazao je Ritchie kako se odlično snalazi u društvu kriminalaca – velikih ili malih sasvim je svejedno. Puno crnog humora, nasilja i neočekivanih scenarističkih obrata oduševilo je mnoge ljubitelje filma od kojih su mnogi Ritchieja prozvali britanskim Tarantinom…

Posljednja dva projekta by Guy Ritchie nisu opravdala očekivanja – redatelj je snimio novu verziju priče o kralju Arthuru te “Aladina”. Dobra vijest kaže – Ritchie se vraća svijetu kriminala s filmom “Gospoda”.

O radnji filma ne zna se previše – glavni lik filma je američki poslovni čovjek koji je mjesto sreće pronašao u Londonu. Poslovi koje obavlja Mickey Pearson nisu legalni – izgradio je carstvo na zaradi od trgovine marihuanom. Pearson izgleda nedodirljivo, ali u gradu se pojavljuju ljudi koji žele preuzeti njegov posao…

Glumačka ekipa filma je vrlo zanimljiva. Matthew McConaughey je Pearson – uz njega u filmu nastupaju Colin Farrell, Jeremy Strong, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Eddie Marsan i Michelle Dockery.

“Gospoda” u kina dolaze početkom iduće godine – američka premijera najavljena je za 24.01….

 

Prethodni članakNAJAVA: THE IRISHMAN
Sljedeći članakRECENZIJA: UBOJSTVO JESSEA JAMESA OD KUKAVICE ROBERTA FORDA
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.