Naslovnica Novo KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA – Dennis Franz

KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA – Dennis Franz

934

Osvojio je Dennis Franz 4 Emmyja, Zlatni Globus i brojne druge televizijske nagrade za ulogu detektiva Andyja Sipowicza, jednog od glavnih protagonista izvrsne televizijske serije “Newyorški plavci” (NYPD Blue). Franz je 12 godina radio na seriji – nastupio je u 261 epizodi (12 sezona) i uloga detektiva Sipowicza ostala je njegov “znak raspoznavanja”. Nakon završetka serije Franz je otišao na odmor koji se odužio i još uvijek traje. Glumac je prema vlastitim riječima bio umoran od glume i rada – otišao je Franz sa suprugom u vikendicu gdje lovi ribu i uživa u prirodi. Iako se nekoliko puta najavljivao glumčev povratak na male i velike ekrane (dugo vremena je Franz bio želja autora “Igre prijestolja”, ali želja im se ostvarila nije), Franz još uvijek odmara. Kažu da je najbolje otići kada si na vrhu ili kada si najpopularniji. Glumac je upravo tako i učinio.

Osim Sipowicza, Franz je nastupio u nekoliko sporednih uloga koje se pamte. On je Carmine, dosadni policajac na aerodromu koji, na kraju priče, ipak pomaže McClaneu da riješi probleme (“Umri muški 2”), Nathanial Messinger u “Gradu anđela”. Brian De Palma volio je i cijenio Franza – nastupio je glumac u Licu s ožiljkom (manja uloga tek jedva primjetna) te u filmovima “Obučena da ubije” i “Pucanj nije brisan” (Blow Out). Ima Franz i nastupe u projektima poput “Psiho II” – nikako se ne smije zaboraviti i serija “Hill Street Blues” gdje je glumac, a što drugo, glumio detektiva – serija koja je bila uvod za NYPD Blue i ulogu Sipowicza.

Franz je zanimljivo i upečatljivo glumačko lice koje bi, ako se ikada vrati, moglo nešto reći i pokazati. Ako ništa drugo u ulozi nekog detektiva….

 

Prethodni članakPRVI POGLED: HUNTERS
Sljedeći članakZAGREB FILM FESTIVAL (7.-17.11.2019)
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.