PET NAJVEĆIH KINO PROMAŠAJA 2017 GODINE

Brojimo posljednje dane 2017 godine – idealno vrijeme da se odaberu najbolji i najgori. Za početak, Goodtalking Vam donosi pet najvećih kino promašaja godine. Dobitnici su….

1. TRANSFORMERI: POSLJEDNJI VITEZ (TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT)

Filmovi “Transformers” serijala redovito se biraju među najgore i, od ove godine, su bili u vrhu prema zaradi na kino blagajnama. Prvi dio priče je ispunjen – Posljednji vitez scenaristički je kaotičan, prepun besmislica bučan i destrukcijom ispunjen film. Sve ono što se moglo vidjeti u prethodnim filmovima može se pronaći u petom filmu serijala – novost je poveznica između Einsteina, Tesle i Da Vincija i Transformera. U cijeli kaos uključio se i Anthony Hopkins. Novost je slaba zarada na kino blagajnama – film je zaradio nešto više od 600 milijuna dolara (100 milijuna od prvog filma i gotovo pola milijarde manje od prethodnog, četvrtog filma serijala) što obzirom na budžet filma (službeno 220 milijuna, neslužbene procjene idu i do 300 milijuna) nisu impresivni rezultati. Hoće li slabiji rezultati značiti kraj serijala ili će priča krenuti novim putem vrijeme će pokazati – “Posljednji vitez” svakako je kandidat za titulu najgoreg filma godine.

GOODTALKING recenziju za “Transformers: Posljednji vitez” možete pročitati OVDJE

2. SNJEGOVIĆ (SNOWMAN)

“Snjegović” nije najlošiji film godine, ali je film koji je najviše razočarao. Unatoč vrlo dobroj ekipi (redatelj Thomas Alfredson glumci Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons, James D’Arcy) jedan od najboljih i najpopularnijih kriminalističkih priča o slučajevima detektiva Harrya Holea pretvoren je u bezdušan film lišen napetosti. Sve dobro iz romana u knjizi je ispalo loše i pitanje je kako će se dalje razvijati priča o Harryu Holeu. Velika šteta prvenstveno zbog vrlo dobrog književnog predloška i glumačke ekipe

GOODTALKING recenziju za Snjegovića možete pročitati OVDJE

 

3. MUMIJA (THE MUMMY)

Kako bi konkurirali “Marvelu” i “DC” superjunačkom svijetu čelnici “Universala” odlučili su oživjeti stare, dobro nam poznate junake. “Dark Universe” okuplja Nevidljivog čovjeka, dr. Jekylla, nevjestu dr. Frankensteina – kao glumci koji će nastupiti u “Dark Universeu” spominjali su se Javier Bardem, Angelina Jolie, Johnny Depp….Prva je na red došla “Mumija”, glavnu je ulogu preuzeo Tom Cruiseu, dr. Jekyll je Russell Crowe – rezulat je vrlo loš. Predvidljiv, tanke i predvidljive priče film je razočarao. Zarada u svjetskim kinima ipak je dosegla više od 400 milijuna dolara (budžet 125) te ideja o svijetu bogova i čudovišta nije ugašena. Nadajmo se boljem izdanju u idućim filmovima.

GOODTALKING recenziju za Mumiju možete pročitati OVDJE 

 

4. PEDESET NIJANSI MRAČNIJI (FIFTY SHADES DARKER)

 

Nastavak globalnog fenomena donio je novog redatelja – američki filmaš James Foley (“Glengerry Glen Ross”). Redatelj se promijenio, ali promijenilo se ništa nije. Drugi je dio “erotskog” trilera/drame jednako prazan, neuvjerljiv i prepun loših dijaloga. Scene seksa nešto su slobodnije no obzirom na najavu mračnijeg filma to je i dalje potpuno promašeno. Kemija između glavnih likova za brzi je zaborav kao uostalom i čitav film. Napravljen je dobar posao na kino blagajnama, ali nije u šoldima sve. Slabo, bezidejno i potpuno nezanimljivo. Na svim razinama

GOODTALKING recenziju za “Pedeset nijansi mračniji” možete pročitati OVDJE

 

5. SPASILAČKA SLUŽBA (Baywatch)

Posegnuti za “Spasilačkom službom” i snimiti film inspiriran idejom popularne televizijske serije koja je često koketirala s trashom pokazuje koliko su, ponekad, čelnici hollywoodskih kompanija bez ideja i potpuno izgubljeni. Iako je filmska verzija “Spasilačke službe” okupila zanimljivu glumačku ekipu rezultat je komedija bez previše duhovitih trenutaka, priča bez smisla. Moraliziranje, klišeji i more neuspjelih pokušaja da se nasmije publika glavni su “aduti” filma. U redu, lijepo je u kupaćem kostimu gledati Alesandru Daddario, ali to se može i bez odlaska u kino. Iako je “Spasilačka služba” trebala postati serijal od toga se, čini se, odustalo.

GOODTALKING recenziju za “Spasilačku službu” možete pročitati OVDJE

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)